ON AIR . . . . . .

Obilježen rođendan 1. hrvatskog predsjednika

Prvi predsjednik Republike Hrvatske i HDZ-a, dr. Franjo Tuđman, ostvario je temeljne ciljeve koje je godinama sanjao, i u vrijeme "tektonskih promjena" u Europi stvoriti slobodnu, neovisnu i modernu hrvatsku državu, a današnji hrvatski izazovi slični su nekima s kojima se dr. Tuđman suočavao, istaknuto je na obilježavanju 96. obljetnice rođenja dr.  Tuđmana na Medvedgradu, javlja Hina.

Obljetnicu rođenja dr. Tuđmana - polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u slavu i zahvalu svima koji su kroz tešku povijest Hrvatske dali svoje živote za njezinu slobodu, kao i svečanom akademijom - obilježili su predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković sa suradnicima. 

Istaknuvši važnost koliko je vještine, odvažnosti i mudrosti bilo u tadašnjim postupcima Franje Tuđmana i vodstva HDZ-a i Hrvatske u borbi za samostalnost Republike Hrvatske, Plenković je rekao da je, u okolnostima pada Berlinskog zida, Hrvatska imala sreće da je postojao dr. Tuđman koji je s svim svojim životnim iskustvom i znanstvenim radom akumulirao ono što je za Hrvatsku najbolje.

-Predsjednik Tuđman i hrvatski narod, u smislu cilja, spojili su se u jedno. I to je jedinstven trenutak i taj trenutak treba cijeniti, naglasio je. 
Rekao je i da HDZ, koji je stožerna stranka te svojevrsna brana raznim silnicama koje postoje u hrvatskom društvu i međunarodnoj zajednici, sada treba pokazati koliko je privržen Tuđmanovoj doktrini. Procjenjuje da su današnji hrvatski izazovi uvelike slični nekim s kojima se suočavao i dr. Tuđman.

Pročitano 272 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija