ON AIR . . . . . .

Građane Budžaka i Trokuta muče komunalni problemi, a željeli bi i mjesni odbor

Ova rubna područja nastanjuju uglavnom naši stariji sugrađani Ova rubna područja nastanjuju uglavnom naši stariji sugrađani Foto: Marija Molnar

S ciljem izravne komunikacije s građanima u njihovim gradskim četvrtima radi poboljšanja kvalitete života, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i suradnici održali su u Poslovno-inovacijskome centru BIC Vukovar javnu tribinu s građanima Budžaka i Trokuta u Borovu Naselju.

Ova rubna područja nastanjuju uglavnom naši stariji sugrađani, a gradskim su predstavnicima iznijeli niz, uglavnom komunalnih problema i primjedbi vezanih uz uređenje prometnica i nogostupa, odvodnju, zatrpane kanale, košnju trave, nelegalno odlaganje otpada, opasne prometne točke, opasne ruševine zaostale iz Domovinskog rata, nezadovoljstvo gradskim prijevozom vikendima, nepostojanje prostora za druženje i djelovanje i sl.

Na upite građana odgovarali su gradonačelnik Vukovara, njegovi zamjenici, pročelnici upravnih odjela i direktori gradskih tvrtki, a neki od navedenih problema vrlo će brzo biti riješeni, obećali su iz gradske uprave.

 Tribina Budzak Trokut Penava

-Dominirala je isključivo komunalna problematika ali to i je smisao ovakvih skupova. Upravo smo ih i osmislili te pokrenuli kako bi se s ljudima susreli na terenu i u neposrednom razgovoru doznali kakvi problemi tište naše sugrađane – istaknuo je nakon tribine gradonačelnik Penava. Naglasio je da većina problema građana koje je čuo tijekom tribine ne predstavlja velike zahvate u financijskom ili građevinskom smislu.

-Sve je manje-više ostvarivo, ovdje smo kao servis građana i nadam se da ćemo u konačnici većinu tih problema riješiti – naglasio je Penava.

Na neka od pitanja građana koja su se odnosila na ponovno djelovanje mjesnih odbora, Penava je odgovorio da se neće ići na izgradnju mjesnih odbora po gradu s obzirom na procjenu ukupnog iznosa izgradnje takvih objekata i onoga što bi grad i građani time dobili. No naglasio je da nakon izgradnje nove Ekonomske škole u Vukovaru na području Olajnice, postojeća zgrada škole koja se sada nalazi upravo na Trokutu, ima potencijal postati mjestom i za takve namjene.

-Također pitanja građana koja su se doticala državnih tvrtki poput Hrvatskih cesta, Hrvatskih željeznica ili Hrvatskih voda, moramo rješavati u dogovoru upravo s tim tvrtkama, no kako smo dosad s njima uvijek imali dobru suradnju, vjerujem da ćemo većinu problema i u tom dijelu riješiti u što kraćem roku – rekao je Penava.

Gradjani Budzak Trokut2 

Ujedno je najavio i nastavak ovakvih tribina s građanima u drugim dijelovima grada.

 

Pročitano 233 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija