ON AIR . . . . . .

Darovitim učenicima Lionsi donirali tablete

Lions club Lions club Foto: Vedran Vuleta

S po jednim tabletom/računalom Lions club Poreč nagradio je 10 darovitih učenika i učenica iz 10 vukovarskih osnovnih i srednjih škola. Donacija je upriličena u prostorijama Gimnazije Vukovar.

Lions organizacija Hrvatske sastavni je dio Međunarodne organizacije Lions International. Predstavlja najveću i najbrojniju humanitarnu organizaciju u svijetu, koja ima milijun i 400 tisuća članova u 47 tisuća klubova u više od 200 zemalja, pojasnio je Mladen Kajganić, guverner Lionsa Hrvatske. Njihova misija je humanitarni rad u okviru kojega su ove godine kada Lionsi slave 100 godina postojanja, napravili niz akcija i aktivnosti kako bi u Hrvatskoj pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

- U naše aktivnosti spada borba protiv slabovidnosti, dijabetesa i gladi te borba za ekologiju i mlade, a specifično se borimo i protiv malignih bolesti kod djece. U okviru ovih aktivnosti provodimo i akcije kako bi pomogli onima koji nemaju dovoljno sredstava, a talentirani su i mladi ljudi. Ovaj put odabrali smo mlade iz Vukovara jer je Vukovar grad kojem treba pomoći. Pomagati moramo jer je prosperitet naše zemlje mladost, obrazovanje i znanje. Ako budemo podupirali mlade stvarati ćemo promjene u našoj zemlji u jednom kvalitetnom boljitku. Ako budemo podupirali znanje dobivat ćemo nove vrijednosti - kaže Kajganić.

Dodao je kako su upravo te vrijednosti i ovdje simbolički iskazane zato što su jednom simboličnom donacijom htjeli nagraditi najbolje učenike vukovarskih škola.

lions club gimnazija

- Djeci će računala zasigurno pomoći u daljnjem obrazovanju i radu pri stjecanju novih znanja. Nadam se da će oni ostati u Vukovaru kako bi mu pomogli u njegovom razvoju – rekao je Kajganić.

Prvo je računalo Luki Farkašu, učeniku vukovarske Gimnazije uručio Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara. Uz zahvalu organizatorima, Pavliček je naglasio kako su ovakve akcije dokaz da Vukovar i Vukovarci imaju brojne prijatelje u cijeloj Hrvatskoj. Ravnatelj Gimnazije Vukovar Davor Šijanović za svog je učenika imao je samo riječi hvale.

- Luka se 4 godine ističe svojim radom u školi i izvan nastavnim aktivnostima, prvenstveno na sportskim natjecanjima i natjecanjima znanja. Obilježilo ga je to što je član tamburaškog sastava Gimnazije Vukovar s kojim je sudjelovao na brojnim priredbama u i izvan Republike Hrvatske. Valja naglasiti kako je puno tih priredbi odrađeno u humanitarne svrhe, tako da dobro se dobrim vraća – poručio je Šijanović.

Uz Luku Frkaša računala su dobili Bosiljka Milinković iz Strukovne škole Vukovar, Antonio Martin učenik Tehničke škole, Anita Jajkić učenica Ekonomske škole Vukovar, Ivana Karan učenica OŠ Siniše Glavaševića, Luka Doroslovac učenik OŠ Blage Zadre, Ivan Hardi učenik OŠ Antuna Bauera, Sebastijan Leš učenik OŠ Mitnica te Sara Đurđević i Manuela Mijok učenice OŠ Nikole Andrića. Svi oni imaju dobre ocjene u svojim školama, a sudjelovali su i na brojnim školskim natjecanjima te izvan nastavnim aktivnostima.

Uručenju donacije nazočili su Mirjana Semenić Rutko, v.d. predsjednice Lions cluba Vukovar i Željko Đekić, tajnik Lions cluba Vukovar.

Pročitano 478 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija