ON AIR . . . . . .

Vukovarske gimnazijalke 1. na Gradskom natjecanju Hrvatskoga Crvenoga križa

Pobjednički tim Gimnazije Vukovar s mentoricom prof. Sanjom Pavlović Šijanović i ravnateljicom Gradskog društva Crvenoga križa Zoricom Grgić Pobjednički tim Gimnazije Vukovar s mentoricom prof. Sanjom Pavlović Šijanović i ravnateljicom Gradskog društva Crvenoga križa Zoricom Grgić Foto: Gimnazija Vukovar

Vukovarske gimnazijalke osvojile su 1. mjesto na Gradskom natjecanju Hrvatskoga Crvenoga križa. Učenice  Gimnazije Vukovar  ponovno su bile izvrsne u kategoriji Mladeži, dok su u kategoriji Podmladka  najbolji bili učenici OŠ Ilača i Banovci. 

Gradsko natjecanje Hrvatskoga Crvenoga križa ima izuzetno važan cilj, a to je edukacija mladih te unapređenje nacionalne doktrine prve pomoći kao i motivacija mladih za humanitarnim djelovanjem u zajednici.

Za izvrstan organizacijski dio odgovornost su preuzeli djelatnici  Gradskoga društva Crvenoga križa Vukovar pod vodstvom ravnateljice Zorice Grgić,  dok su se za kvalitetno predstavljanje teorijskog i praktičnog znanja pobrinuli učenici šest osnovnih i četiri srednje škole zajedno sa svojim mentorima.

Ove godine pobjednički sastav Gimnazije Vukovar činile su učenice Tihana Dejanović – voditeljica tima (4.C), Josipa Pravdić (2C), Lucija Barba (2C), Paula Rambousek(2C), Sara Bošnjak (2C) i Katarina Bataković - zamjena (2C). Tim su bodrile i aktivno sudjelovale u njegovoj pripremi učenice Marta Šota (4.C) i Matilda Sabljak (4.C). Mentorica ekipi bila je Sanja Pavlović Šijanović, prof. mentor informatike.

Ravnatelj Gimnazije Vukovar Davor Šijanović podsjetio je kako učenici vukovarske Gimnazije tradicionalno sudjeluju na ovom natjecanju, a njihova humanost i razvijen osjećaj empatije očitovao se u čitavom nizu humanitarnih akcija. Primjerice, samo tijekom ove školske godine učenici i djelatnici Gimnazije Vukovar sudjelovali su u humanitarnim akcijama za Odjel pedijatrije vukovarske Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana te su u suradnji s Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja upriličili i donaciju računalne opreme i bežične mreže udruzi Golubica.

Pobjedničkom timu Gimnazije Vukovar predstoji međužupanijsko natjecanje Crvenoga križa.

Pročitano 450 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija