ON AIR . . . . . .

Radni sastanak čelnika Županije i Općine Privlaka

Župan sa suradnicima na radnom sastanku s čelnicima Općine Privlaka Župan sa suradnicima na radnom sastanku s čelnicima Općine Privlaka Foto: Radio Vinkovci

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić posjetio je sa suradnicima Općinu Privlaka te s čelnicima Općine održao radni sastanak.  
Riječ je o tradicionalnim posjetima u okviru kojih se predstavnici županije upoznaju s radom jedinica lokalne samouprave i njihovim problemima.

-Danas smo ovdje da održimo zajednički radni sastanak kako bismo vidjeli što je dobro, a gdje bi trebali pomoći i zajedno riješiti problem, rekao je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

Na radnom sastanku riječi je bilo o opskrbi pitkom vodom na području Općine, odnosno otklanjanju problema s onečišćenjem pitke vode,  priključenju na regionalni vodoopskrbni sustav, odvodnji i kanalizaciji.
I župan i načelnik Općine Privlaka Darko Galić složni su da se problem mora riješiti u što kraćem vremenu, odnosno da se Privlaka što prije spoji na regionalni vodovod Istočne Slavonije. 
Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković obećao je što skorije uklanjanje problema oko onečišćenja pitke vode u Privlaci te najavio radove na priključenju vinkovačkoj aglomeracijskoj mreži.

Još jedan veliki problem o kojemu je bilo riječi na radnom sastanku je i loše demografsko stanje u općini.
-Po indeksu starenja, mi smo najstarija općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji i nužno je žurno intervenirati kako  bi se taj trend zaustavio. Poduzimamo stoga niz mjera poput stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, kupovine udžbenika za školarce, sufinanciranja dječjih vrtića, opreme za novorođenčad…Provodimo još niz socijalnih programa kojima bi htjeli pomoći demografskoj obnovi općine, rekao je načelnik Galić.

Na radnom sastanku bilo je riječi i o realizaciji projekata apliciranih na EU fondove, uređenju kanalske mreže, održavanju županijskih cesta te gospodarstvu i poljoprivredi. 

Pročitano 310 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija