ON AIR . . . . . .

Koncert "Dalmacija na obali Dunava" za liječenje Maše i Vasilija

Koncert "Dalmacija na obali Dunava" Koncert "Dalmacija na obali Dunava" Foto: Dražen Bočkaj

Koncertom u prepunoj dvorani Hrvatskoga doma Vukovarci su još jednom pokazali da imaju veliko srce kada su humanitarne akcije u pitanju.

Na koncertu „Dalmacija na obali Dunava“ na kojem su nastupili Mješovita klapa Elektrodalmacija iz Splita i Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca, sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su troškovima liječenja naših teško bolesnih sugrađana, 13-mjesečne Maše Čuvalo i 18-godišnjeg Vasilija Sentivanca. Među mnogobrojnom publikom bili su i zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić, te ravnateljica Ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar Ivanka Miličić.

„Drago mi je vidjeti ovakav odaziv naših sugrađana što još jednom pokazuje kako Vukovarci imaju veliko srce kada treba nekome pomoći. U nadi da će se Maša i Vasilije što prije oporaviti i vratiti u svoj grad, svima nam je želja da ovakvih potreba bude što manje, da naši mladi ne moraju prolaziti ovako teška liječenja“ rekao je vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček, dodavši kako ga posebno raduje ljudskost koja još uvijek živi u nama, što potvrđuje i ovako velik odaziv na koncert.

Gosti iz Dalmacije rado su se odazvali pozivu na koncert, posebice što su i sami u nekoliko navrata inicirali svoje nastupe u Vukovaru. „Nama je dolazak u Vukovar posebna čast, a ovdje smo redovito svake godine u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Želja nam je oduvijek bila Vukovarcima pokloniti naš koncert, a prilika da uz to pomognemo u liječenju male Maše i Vasilija još nas je više potaknula da ga i realiziramo. Od srca im želimo brzo ozdravljenje i neka ih dragi Bog čuva“, istaknuo je Tihomir Lasić, voditelj KUD-a Elektrodalmacija iz Splita.

Pozivu se odazvala i Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca čiji članovi nisu skrivali suosjećajnost s obiteljima bolesne djece jer su, kako su istaknuli, i sami roditelji i znaju koliko je teško boriti se s ovako teškim bolestima. „Ipak, puno je lakše kada zajednica pruži podršku, barem i na ovakav način organizacijom koncerta na koji se uvijek rado odazvemo“, rekao je Hrvoje Lozančić iz Klape Cambi.

Na koncertu su izvedene brojne tradicijske pjesme uz obrade popularnih domaćih i inozemnih hitova, a na samom kraju koncerta obje su klape zapjevavši zajedno zahvalile Vukovarcima što su se odazvali u velikom broju kako bi na ovaj način pomogli svojim teško bolesnim sugrađanima.

Pročitano 722 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija