ON AIR . . . . . .

Nabavom vozila završen projekt EMBER

Primopredaja vozila Primopredaja vozila Foto: Željko Draženović

U Vinkovcima je potpisan Sporazum o korištenju motornih vozila koja su se nabavila u okviru hrvatsko-srbijanskog projekta prekogranične suradnje EMBER.

Projekt se provodio u proteklih 15 mjeseci, a koštao je 1,3 milijuna eura.
Nabavljena vozila dodijeljena su na korištenje Gradskim društvima Crvenog križa Vinkovci, Vukovar, Ilok i Županja te Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Vinkovci i Klubu podvodnih aktivnosti Vukovar. Nabavljene su i pumpe za ispumpavanje vode, čamac, prikolica, mobilna kuhinja, šatori za malo šatorsko naselje te komunikacijska i druga potrebna oprema kako bi se postojeća razina sustava zaštite i spašavanja digla na viši nivo.

-Veseli me ovaj krasan projekt prekogranične suradnje u okviru kojeg smo nabavili i ovih sedam vozila koja će biti od ogromnog značaja za cijeli sustav zaštite i spašavanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji smo sada podigli na nivo koji jamči pravodoban odgovor na moguće ugroze - rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Projekt EMBER (Ever-Moving border emergency response) zajednički su proveli Vukovarsko-srijemska županija, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast i Državna uprava za zaštitu i spašavanje s hrvatske, te Sekretarijat Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Fond „Europski poslovi” Autonomne pokrajine Vojvodine i  Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine sa srpske strane. 

Pročitano 434 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija