ON AIR . . . . . .

Gradonačelnik Penava darivao majke u vukovarskom rodilištu

Prvi Vukovarac u 2018. godini Prvi Vukovarac u 2018. godini Foto: R. Rac

Vukovarska Opća županijska bolnica i bolnica hrvatski veterana jedna je od rijetkih bolnica u Hrvatskoj, a posebice na istoku naše države koja u zadnjih par godina bilježi sve veći broj novorođenih beba.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava posjetio je Odjel rodilišta vukovarske bolnice kako bi darivao majke zadnjeg rođenog djeteta u 2017., kao i prvog u 2018. godini s područja grada Vukovara.

Prvoga Vukovarca u 2018. godini, maloga Uroša, na svijet je donijela majka Jelena Radišić, 2. siječnja u 13.17 sati, dok je Marija Mandarić u silvestarskoj noći, u 21.30 sati rodila djevojčicu, koja je posljednja beba rođena u 2017. godini.  

02 NOVA BEBA
Jelena Radišić, majka Uroša, prvoga Vukovarca rođenoga u 2018. godini

Uroševa majka, Jelena Radišić nam je rekla kako joj je ovo drugo dijete. Na svijet je došao nešto ranije od termina poroda, jer kako Uroševa majka kaže: "Mali Vukovarac je morao biti prvi u Novoj godini".

03 STARA BEBA
Marija Mandarić majka je posljednje bebe rođene u 2017. godini.

- S obzirom da sam prvorotkinja porod je trajao tri sata i prošao je dobro. Suprug i ja smo planirali bebicu i jako smo joj se radovali. Ostat ćemo živjeti u Vukovaru, gdje ćemo graditi svoju sretnu budućnost. Ne planiramo se zadržati samo na jednom djetetu - ispričala je Marija Mandarić.

Gradonačelnik Penava je čestitao majkama te ih je darivao cvijećem i poklon bonom u iznosu od 1.500  kuna. Uz to majke su dobile statue Vučedolske golubice, a bebice benkice s natpisom #volimvukovar.

- Ovo je najljepši način za ući u Novu godinu i posebno me veseli što vukovarsko rodilište iz godine u godinu ima sve veći broj novorođene djece. To je optimističan podatak koji ulijeva nadu - rekao je Penava čestitajući sretnim majkama.

Naglasio je kako Grad Vukovar provodi pronatalitetnu politiku, te ima čitavi niz mjera kojima se pokušava potaknuti mlade obitelji da se odluče za roditeljstvo i ostanak u gradu na Dunavu.

- Darivanje posljednje rođene bebe u prošloj, te prve rođene u Novoj godini samo je jedna od jednokratnih mjera. Grad Vukovar također daruje roditelje djece, za prvu bebu dodjeljujemo 1000, za drugu 2000, te treću bebu 5.000 kuna - rekao je Penava, dodajući kako je Vukovar i prvi grad u Hrvatskoj po novoj socijalnoj mjeri, a koja bi prije svega trebala olakšati život mladim obiteljima.

Kako kaže riječ je o mjeri putem koje će Grad Vukovar u potpunosti financirati režijske troškove vukovarskim obiteljima s troje ili više djece do 16-te godine starosti.

Ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac čestitajući Novu godinu,  s ponosom je istaknula kako je vukovarska bolnica jedna od rijetkih bolnica u Hrvatskoj koja proteklih par godina bilježi porast novorođene djece iz godine u godinu.

- Na našem Odjelu rodilišta nudimo idealne uvjete i nadam se kako će se ovaj pozitivan trend sve većeg broja novorođene djece nastaviti i u budućnosti, jer to će značiti sve veći broj Vukovaraca, Vukovarki i cijelih novih obitelji, jer Vukovar iz godine u godinu postaje sve bolje mjesto za život - zaključila je Bosanac.

Po riječima dr. doc. Domagoj Vidosavljević, specijalista ginekologije u vukovarskom rodilištu na svijet je u prošloj godini došlo 395 beba, od čega 217 djevojčica.

Pročitano 1780 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija