ON AIR . . . . . .

Potpisana povelja o prijateljstvu Vukovara i Varaždina

Povelja o prijateljstvu Povelja o prijateljstvu Foto: Grad Vukovar

Obilježavanju Dana grada Varaždina i njegova zaštitnika svetog Nikole nazočio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te tom prilikom s Ivanom Čehokom, gradonačelnikom Varaždina potpisao povelju o prijateljstvu i suradnji tih dvaju gradova, koja je na formalni način povezala dva hrvatska barokna grada čije je prijateljstvo začeto u teškim danima Domovinskog rata.

- U modernoj povijesti zajednički smo sudjelovali u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Poznata je uloga Varaždinaca u Domovinskom ratu koji su osvajanjem vojarni i oslobađanjem grada od JNA doprinijeli naoružavanjem snaga Hrvatske vojske. No, ono po čemu će Vukovarci zauvijek pamtiti Varaždince je pomoć koju su iskazali u najgorim trenutcima za naš grad -  istaknuo je Penava te dodao kako Varaždin i Vukovar povezuju tradicija, kultura i arhitektura.

povelja vu vž

Povelja je potpisana na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u varaždinskome HNK, a na poticaj braniteljskih udruga Varaždina i Vukovara.

- U ratu su heroji bili naši branitelji, a u miru to su poduzetnici, nastavnici, liječnici i drugi. Sami sebi možemo biti najveći neprijatelji ako budemo kao sluge i sobari, koji ne prepoznaju heroje - rekao je Čehok kritizirajući trend odlaska mladih u inozemstvo.

Pročitano 502 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija