ON AIR . . . . . .

6. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha

Održan 6. VUFIS Održan 6. VUFIS Foto: Udruga "Golubica" Vukovar

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je 6. VUFIS – vukovarski festival igre i smjeha. 

Ove godine na festivalu, koji je održan u Hrvatskom domu u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, sudjelovalo je preko 100 osoba s intelektualnim oštećenjem, članovi i korisnici 9 udruga i ustanova s područja Vukovarsko -srijemske županije. Sudjelovali su korisnici: Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, udruge „Vukovarski leptirići“ Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Zajednice Vjera i svjetlo „Lađica“ Vukovar, udruge „Zvjezdice“ iz Gunje, udruge „Bubamara“ Vinkovci, OŠ A.G.Matoša Vinkovci, Doma za odrasle osobe Nuštar i Centra „Mala Terezija“ Vinkovci.

Održavanjem ove manifestacije, osobe s intelektualnim oštećenjem sva svoja znanja i sposobnosti imali su prilike pokazati svim članovima lokalne zajednice, dobili su mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su oni to naučili tijekom godine, što oni to mogu i znaju. Pokazali su ono što građani ne vide svaki dan, ne poznaju ih takve, pokazali su da su i osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni članovinaše zajednice.

Provedbom ovakvih projekata posebno se potiče volonterstvo, kao prihvatljiv i požaljan oblik rada. Na ovoj manifestaciji mlade djevojake članice Mažoretkinja grada Vukovara ponosno su stale na pozornicu i zajednički s osobama s intelektualnim oštećenjem pokazale koliko oni to doista mogu.

-Bez pomoći suradnika, volontera, članova svih udruga i ustanova, ova manifestacija ne bi zaživjela već 6. godinu za redom, te Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, kao nositelju ptojekta jedino što preostaje je započeti s pripremama za 7. Vuklovarski festival igre i smijeha – navode iz ove udruge.

Pročitano 245 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija