ON AIR . . . . . .

U Otoku obilježena 26. godišnjica pogibije prvih hrvatskih zrakoplovaca

Položeni vijenci i zapaljene svijeće Položeni vijenci i zapaljene svijeće Foto: hina.hr

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika u središtu Otoka u subotu je obilježena 26. godišnjica pogibije hrvatskih zrakoplovaca pilota Mirka Vukušića i Marka Živkovića te padobranaca Rade Grive i Ante Plazibata, prvih hrvatskih zrakoplovaca poginulih u Domovinskom ratu.

Počast zrakoplovcima te poginulim i nestalim braniteljima i civilima iz Otoka odala su brojna izaslanstva, kao i obitelji i rodbina te prijatelji i suborci.

- Nakon 26 godina ponovno se u Otoku okupio veliki broj ljudi kako bi odali počast stradalim zrakoplovcima, ali i braniteljima i građanima Otoka - rekao je otočki gradonačelnik Josip Šarić te dodao kako ovogodišnje obilježavanje pogibije zrakoplovaca protječe u ozračju krajnje nepravedne presude hrvatskim optuženicima u Haagu te tragičnog, ali herojskog čina generala Praljka.

Od hrvatske Vlade Šarić je zatražio brze i učinkovite mjere kako bi se zaustavilo iseljavanje iz Slavonije jer, u protivnom, kako je kazao, sve žrtve koje su Slavonija i otočki kraj dali u Domovinskom ratu doći će u pitanje.

Četvorica zrakoplovaca, pripadnika Prvog samostalnog zrakoplovnog voda Osijek, poginula su u bojnom zadatku u noći 2. prosinca 1991. kod Otoka, kada je njihov poljoprivredni zrakoplov Antonov srušen raketom zemlja-zrak. (Hina)

Pročitano 240 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija