ON AIR . . . . . .

Predavanje o važnost sustava civilne zaštite

Predavanje održano u 14 županija Predavanje održano u 14 županija Foto: R. Rac

U velikoj županijskoj vijećnici u Palači Srijem održano je predavanje predstavnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a koje je namijenjeno županu, gradonačelnicima i načelncima naše županije. 

Naime, sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite svi župani, gradonačelnici i načelnici dužni su se osposobiti za obavljanje poslova civilne zaštite u roku 6 mjeseci od stupanja na dužnost prema propisanom programu osposobljavanja.

Neven Szabo iz Državne uprava za zaštitu i spašavanje je pojasnio kako će na predavanju dodatno educirati čelnike naše županije u slučajevima kriznih situacija.  Kada je riječ o Vukovarsko-srijemskoj županiji, Szabo je podsjetio na nedavne slučajeve migrantske krize, ali i katastrofalne poplave koje su pogodile županjsku Posavinu 2014. godine.

- Ovo je 14 županija u kojoj organiziramo edukaciju - dodao je Szabo, dodajući kako je sustav civilne zaštite u našoj državi na visokoj razini.

Župan Božo Galić je izrazio mišljenje kako je riječ o iznimno važnim edukacijama, posebice za one načelnik koji su odnedavno na ovim funkcijama, poglavito uzme li se u obzir krizna situacija, poput poplava s kojima se naša županija suočila prije tri godine.

 Osposobljavanje je obuhvatilo teme sustava civilne zaštite, planske aktivnosti u sustavu civilne zaštite i izgradnju kapaciteta za djelovanje, rukovođenje i koordinaciju operativnim snagama sustava civilne zaštite, osnove kriznog upravljanja i procjene rizika, odnose s javnošću-mediji, psihološke aspekte ponašanja u kriznim situacijama i studiju zamišljenog događaja.

Župan Galiće je zaključio kako se na ovaj način nastoji našim građanima još jednom ukazati na važnost sustava civilne zaštite i osposobljenosti čelnika kao odgovornih osoba unutar samoga sustava.

Pročitano 448 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija