ON AIR . . . . . .

Kompanović: Kako naplatiti ratnu štetu 236 milijardi kuna?

Josip Kompanović Josip Kompanović Hrv

Predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske Josip Kompanović na konferenciji za novinare održanoj u Osijeku pozdravio je osuđujuću presudu Ratku Mladiću te izrazio žaljenje što Haaški sud nije razmatrao ulogu Srbije u Domovinskome ratu i što Mladić nije suđen i za ratne zločine koje je počinio u Škabrnji i drugdje u Hrvatskoj.

Kako je u presudi Mladiću izostala odgovornost Beograda, izrazio je zabrinutost za postupak traženja ratne štete od Srbije koja je procijenjena na 236 milijardi kuna, od toga 9 milijardi u Vukovaru.

Kako štetu naplatiti kada je u Haaškome pritvoru umro Slobodan Milošević ne dočekavši presudu, a u drugim postupcima, poput ovoga Mladiću, političkim uplitanjem izbjegnuto je utvrđivanje odgovornosti Srbije, upitao se Kompanović.

Kompanović je upozorio da cijeli svijet pozdravlja osuđujuću odluku Haaškoga suda, a Srbija Mladića slavi kao narodnoga heroja što je svojevrsna poruka i Hrvatskoj.

Naveo je i da se u Hrvatskoj prešućuje činjenica kako je na mjestu masovne grobnice na farmi Lovas kod Borova ovih dana spomen obilježje ubijenima išarano velikosrpskim znakovima.  

Pročitano 561 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija