ON AIR . . . . . .

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili Vukovar

Polaznici jubilarnoga 20. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" boravili u Vukovaru Polaznici jubilarnoga 20. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" boravili u Vukovaru Foto: R. Rac

Vukovar su posjetili polaznici jubilarnog 20. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, koji su u našem gradu boravili u okviru svojega studijskog putovanja. U gradskoj vijećnici primio ih je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Riječ je o 17 polaznika ove škole, a pored visokih dužnosnika MORH-a i OSRH među njima su bili i visoki časnici iz Njemačke, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kao i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Brigadir Krešimir Trstenjak, načelnik Ratne škole „Ban Josip Jelačić" podsjetio je kako je škola ustrojena u lipnju 1998. godine odlukom prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana.

- Ovo je najbrojniji naraštaj, od 17 polaznika, njih čak sedam je iz stranih, prijateljskih i susjednih država - rekao je Trstenjak.

02-Polaznici
Polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Naglasio je kako su polaznici Ratne škole u Vukovar došli s čitavim nizom pitanja oko gospodarskog razvoja grada, nacionalnih manjina, njihove zastupljenosti i uloge u razvoju grada.

Među polaznicima Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ je i Slovenac, brigadir Robert Klinar, koji ovo studijsko putovanje smatra dobrim iskustvom jer su se polaznici mogli objektivno informirati o događanjima u Vukovaru ratne 1991. godine.

Pukovnik Dirk Bocklet je iz SR Njemačke, te je također polaznik 20. naraštaja ove škole. Iako mu hrvatski jezik nije materinji, velikom brzinom ga uspijeva savladavati. Obukom u ovoj ratnoj školi je zadovoljan, a posebno ga veseli susretljivost i dobronamjernost, na koju, kao stranac, nailazi u Hrvatskoj.

- Znam da je na ovom području nekada živio veliki broj Nijemaca, stoga sam upitao kakva je situacija danas. Veseli me što su i dalje prisutni na ovome području iako u puno manjem broju nego li je to bilo u prošlosti - komentirao je Bocklet.

O povijesti grada Vukovar, ali i aktualnoj situaciji u gradu na Dunavu, polaznike je upoznao zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

01-Priznanje
Polaznici zahvalili dogradonačelniku Pavličeku na prijemu 
- Želim se zahvaliti Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić“ koja svake godine prilikom obilaska Slavonije, organizira posjetu našem gradu i to upravo ususret Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. I ove godine 17 polaznika škole iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja došli su se pokloniti žrtvi Vukovara, ali i informirati o aktualnoj situaciji u Vukovaru te suživotu - rekao je dogradonačelnik Pavliček.

Dodao je kako ga posebno veseli što se i nekoliko Vukovaraca odlučilo za školovanjem na  Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić“, nakon čijeg završetka imaju siguran posao, te će raditi za dobrobit zajednice i cijele Hrvatske.

Pavliček se još jednom zahvalio i OSRH  te resornom ministarstvu na ispunjenom obećanju i dolasku HV-a u Vukovar. 

Pročitano 773 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija