ON AIR . . . . . .

Završena "S krivina"

Gradonačelnik sa suradnicima obišao završene radove Gradonačelnik sa suradnicima obišao završene radove Foto: Valerija Lozančić

Tri tjedna prije isteka roka, završeni su radovi na rekonstrukciji „S krivine“ odnosno križanja ulica Petra Preradovića, Vatroslava Lisinskog, Vijeća Europe i Duge ulice. Rekonstrukcija je bila potrebna zbog ublažavanja tzv „s krivine“ koja je bila vrlo opasna za prometovanje, posebice za teretna vozila koja zbog nedostatka obilaznice prolaze tim dijelom grada.

- Grad Vukovar se na inicijativu komunalnog odjela kandidirao na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za sufinanciranje radova na sanaciji opasnog mjesta na cesti na području lokalne samouprave. Ugovorena  vrijednost radova bila je 1.486.000 kuna s PDV-om. Od Ministarstva unutarnjih poslova dobili smo preko milijun kuna, a ostatak je financirao Grad Vukova, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava tijekom obilaska raskrižja te dodao kako je ono opremljeno horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, zatvorenim sustavom odvodnje.

-Najvažnije od svega je da je zavoj puno blaži i pregledniji što će pridonijeti boljem i pouzdanijem odvijanju prometa, zaključio je  Penava.

Načelnik PP Vukovar Miro Bradić pojasnio je kako je odluka za obnavljanje ovog raskrižja i ispravljanje S krivine donesena prvenstveno zbog sigurnosti prometovanja ovom dionicom-

-Godišnje se ovdje zbog nepreglednosti i nemogućnosti mimoilaženja teretnih vozila događalo više prometnih nesreća. Stoga se u sufinanciranje radova uključio i MUP RH s dvije trećine sredstava, odnosno 1.043.760 kn iz Nacionalnoga programa sigurnosti cestovnog prometa za 2017.godinu, pojasnio je Bradić i dodao kako se nada da će se u buduće ovdje prometovati nesmetano, sigurno i zadovoljno.

Radovi su počeli 30. kolovoza, a  izvela ih je tvrtka Osijek Koteks d.d. Osijek.

Gradonačelnik Penava tom je prigodom pozvao  sve sudionike u prometu na području grada Vukovara u nadolazećem razdoblju na strpljenje i oprez zbog brojnih radova na prometnicama.

-Zbog kašnjenja izvođača radova molimo sve građane i posjetitelja grada Vukovara da svi na svoja odredišta krenu na vrijeme, a one koji idu prema Vinkovcima, Županji  ili autoputu da rasterete raskopanu ulicu Priljevo i koriste cestu prema Bogdanovcima, zamolio je Penava.

Pročitano 512 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija