ON AIR . . . . . .

Starost bez nasilja - dostojanstvena starost

Okrugli stol okupio mnogobrojne stručnjake Okrugli stol okupio mnogobrojne stručnjake Foto: Marija Molnar

U organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika (HUSR), Centra za socijalnu skrb Vukovar i Doma za starije osobe Vukovar, u našem je gradu održan okrugli stol pod nazivom Starost bez nasilja – dostojanstvena starost.

Riječ je o aktivnosti unutar projekta Dostojanstvo nema alternativu – starost je dovoljno izazovna i bez nasilja, a kojega uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi Hrvatska udruga socijalnih radnika. Po riječima predsjednice HUSR-a Štefice Karačić, cilj je projekta osvijestiti problem nasilja nad starijim osobama kroz kampanju i informiranje javnosti o pravima starijih osoba na dostojanstveno starenje ispunjeno poštovanjem.

-Ovim projektom želimo senzibilizirati stručnjake, medije i javnost za problem nasilja nad starijim osobama koji je u našem društvu još uvijek nedovoljno prepoznat – istaknula je Karačić.

Okrugli je stol okupio brojne predstavnike centara za socijalnu skrb iz Vukovara, Vinkovaca i Županje kao i predstavnike udruga, domova za starije i nemoćne, stručnjake, volontere i dr., a uz Šteficu Karačić uvodna su izlaganja održale i druge dvije predstavnice HUSR-a, socijalne radnice i stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom u području prevencije i suzbijanja nasilja i zaštite osoba starije životne dobi Marijana Ljubić i Ljiljana Vrbić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vukovar Zvonimir Rogulja i ravnateljica Doma za starije osobe Vukovar Željka Rajković.

-Okrugli stol je namijenjen osobama starije životne dobi i članovima njihovih obitelji kao neformalnim njegovateljima, te stručnjacima koji skrbe o starijim i nemoćnim osobama, predstavnicima medija, mladima i nositeljima politika i ukupnoj javnosti koja treba i može graditi društvo u kojem će osobe starije životne dobi imati status i kvalitetu života kakvu zaslužuju – navela je Karačić.

Partneri u projektu su Centar za socijalnu skrb Vukovar , Dom za starije osobe Vukovar, Dom za starije osobe Alfredo Štiglić iz Pule,  Udruga socijalnih radnika Istarske županije i Centar za socijalnu skrb Knin, a suradnici na projektu su regionalne udruge socijalnih radnika.

 

 

Pročitano 512 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija