ON AIR . . . . . .

Vijenac povodom Dana neovisnosti

Zahvala braniteljima koji su svoje živote ugradili u temelje samostalne Hrvatske Zahvala braniteljima koji su svoje živote ugradili u temelje samostalne Hrvatske Milan Paun

Hrvatska sutra slavi Dan neovisnosti obilježavajući 8. listopada 1991. kada je Hrvatski sabor raskinuo sve državno-pravne veze s ondašnjom Jugoslavijom čim je Hrvatska postala samostalna država.

Tim povodom na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata vijenac su položili predstavnici Grada Vukovara predvođeni zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom.

 

U izaslanstvu je bio i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota, većina gradskih vijećnika, gradski pročelnici i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga.

Pavliček je svim Hrvaticama i Hrvatima te građanima Hrvatske čestitao Dan neovisnosti i rekao kako se trebamo pokloniti onima koji su svoje živote ugradili u temelje samostalne Hrvatske.

Predsjednik Savjeta za branitelje Tomislav Josić izrazio je žaljenje što počinitelji ratnih zločina u Vukovaru nisu izvedeni pred lice pravde.

Molitvu je na groblju predvodio đakon crkve sv. Filipa i Jakova fra Andro Tomislav Gluščić.

 

bijeli-krizevi-svi

 

memorijalno-vatra

 

Andro-Glusacbijeli-krizevi

 

Pročitano 632 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija