ON AIR . . . . . .

Pavliček o prekidu sufinanciranja prijevoza studentima: "Odgovornost moraju podnijeti zajedno svi slojevi društva"

Pavliček o prekidu sufinanciranja prijevoza studentima: "Odgovornost moraju podnijeti zajedno svi slojevi društva" Foto: HRV

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček naglasio je kako im nije drago provoditi ovakve nepopularne poteze, odnosno mjere uštede, ali s obzirom da Grad gubi 15 milijuna proračunskih sredstava odgovornost moraju podnijeti svi slojevi društva zajedno s djelatnicima i dužnosnicima Gradske uprave kojima će plaće biti smanjene.

- Odgovorno vodimo Grad i odgovorno se odnosimo prema financijama. Grad Vukovar usvojio je politiku da se prilikom financiranja različitih mjera prioritet stavi na vrtićku i osnovnoškolsku dob te druge mjere pronatalitetne politike u službi zadržavanja mladih obitelji na našem području. U tome vidu financiraju se besplatni udžbenici, bilježnice i preobuka osnovnoškolskoj djeci te cijena vrtića za predškolsku dob. Također, Grad Vukovar, kao i drugi gradovi u Republici Hrvatskoj, daje naknadu za novorođeno dijete. Riječ je o stavkama za koje sredstva osiguravaju i drugi gradovi u Republici Hrvatskoj. Financiranje prijevoza studenata nije konstantna stavka u Proračunu Grada Vukovara nego se uvodi sukladno godišnjoj raspodjeli proračunskih sredstava. Nikome nije drago provoditi ovako nepopularne mjere uštede, no kako predstojeće promjene Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave znače ukupno drastično smanjenje prihoda Grada Vukovara, u vrijednosti od čak 15 milijuna kuna, ukoliko se spomenuti Zakon ne promjeni ili se Zakonom o izvršavanju državnog proračuna za 2019.g. ne predvide veća sredstva za Grad, Grad rashode mora prilagoditi novonastaloj situaciji te ih pravilno i pravedno rasporediti sukladno potrebama svih građana. Sukladno navedenome, Grad Vukovar za ovu akademsku godinu nije u mogućnosti subvencionirati gradski i međugradski prijevoz studenata, ali teret ovih promjena moramo podnijeti svi zajedno, odnosno svi slojevi društva. Nije došlo do nikakvog povećanja plaća djelatnika Gradske uprave, naprotiv, i plaće djelatnika i dužnosnika vrlo brzo će biti smanjene – rekao je Pavliček.

 

Pročitano 1063 puta
Ocijeni sadržaj
(11 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija