ON AIR . . . . . .

Vukovar na Seatrade Europe

Gradonačelnik Penava sa suradnicima u Hamburgu Gradonačelnik Penava sa suradnicima u Hamburgu Foto: vukovar.hr

U Hamburgu je održan Seatrade Europe - najveći specijalizirani sajam za krstarenja morima i rijekama u svijetu. Riječ je zapravo o europskoj konvenciji industrije krstarenja koja bilježi kontinuirani rast – sve veći broj putnika, sve veći broj prodanih aranžmana. Na jednom mjestu okupili su se dobavljači opreme za putničke brodove, predstavnici turističkih destinacija te relevantne putničke agencije.

Uz bok s najvećim, najbogatijim i renomiranim svjetskim destinacijama poput Kariba, Azurne obale, Dubaija, Arapskih Emirata i Španjolske stao je i Vukovar kao predstavnik i središte hrvatskog Podunavlja.

- U potpunosti smo svjesni kako pasivno čekanje turista neće pokrenuti razvitak ove djelatnosti u našemu gradu. Odlučili smo izaći iz okvira grada i agresivnije se predstaviti na sajmovima. U te smo svrhe s nama ponijeli različite promotivne materijale kojima predstavljamo našu kulturnu i povijesnu ponudu te prehrambene proizvode karakteristične za Slavoniju - rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Grad Vukovar na ovome sajmu prate i Lučka uprava Vukovar te Luka Vukovar, a predstavljamo i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske te Osječko-baranjske županije.

- Želja nam je povećati broj dolazaka kruzera te uz to zadržati turiste u gradu. Nužno je stvoriti ponudu koja će zaintrigirati gosta tako da želi provesti vrijeme u našemu gradu, doživjeti nova iskustva te ponijeti uspomenu koja će ga uvijek podsjećati na naše gostoprimstvo. Iako je ovo tek cilj za čije je ostvarenje potrebno uložiti mnogo truda, znanja i aktivnosti, postavili smo dobre temelje. Inzistirali smo na tome da ključna mjesta u ovome segmentu turizma, a čiji su nositelji Luka Vukovar i Lučka uprava Vukovar, budu u rukama Vukovaraca koji ponajbolje poznaju svoj grad te su spremni raditi za njega kako bismo od Vukovara kao najveće luke na Dunavu stvorili destinaciju od koje će i Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija imati koristi. U cilju nam je postati središnja destinacija koja ima sve što Srijem, Slavonija i Baranja mogu ponuditi - istaknuo je gradonačelnik Penava.

- Ova ponuda svake je godine sve veća i raznovrsnija. Imamo najmodernije muzeje, barokno središte grada, Memorijalni centar Domovinskog rata, izletnički brod Bajadera s Kraševom čokoladnom golubicom, sjajna vina i likere Zadruge vinara, restorane s lokalnim specijalitetima te mnoge druge turističke zanimljivosti. U bliskoj budućnosti očekujemo kako će ovu ponudu dodatno pojačati rekonstruirani Vodotoranj i Adrenalinski park - najavila je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić dodajući kako je još mnogo posla pred Vukovarom, ali na tome putu stalno motiviraju već ostvareni dobri rezultati.

Posjeta luci Hamburg

Uz predstavljane Vukovara na Seatrade Europe koji se održao u Hamburgu, gradonačelnik grada Vukovar Ivan Penava ,sastao se ovom prilikom s generalnom konzulicom Lidijom Pansegrau Hadrović s kojom je tema razgovora bila promocija Vukovara kao turističkog podunavskog središta.
Penava-Hamburg-1

Također, zajedno s generalnom konzulicom i predstavnicima Luke Vukovar i Lučke uprave Vukovar, gradonačelnik je posjetio svjetski poznatu luku u Hamburgu. Iskustva i dojmovi stečeni tijekom ovoga posjeta implementirat će se u razvoj i dodatna poboljšanja najveće riječne luke u Hrvatskoj. Istovremeno ostvareni su prvi kontakti koji obećavaju daljnju suradnju dva riječna grada, ali posebno suradnju luka na poslovnome planu. (vukovar.hr)

Pročitano 333 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija