ON AIR . . . . . .

Gimnazijalci obojali ogradu Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar

Bojanje ograde Bojanje ograde Foto: Vedran Vuleta

Tridesetak vukovarskih gimnazijalaca sudjelovalo je u volonterskoj radnoj akciji bojanja ograde Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar. Hvale vrijedna akcija organizirana je s ciljem poticanja na druženje mlađih osoba s osobama starije životne dobi, rekla je ravnateljica Doma Željka Rajković i dodala kako već 10 godina otkad je Dom i otvoren imaju odličnu suradnju s vukovarkom Gimnazijom.

- Profesorica Lenđel je već 10 godina na čelu volonterske skupine mladih volontera Gimnazije Vukovar. Odradili smo do sada par zajedničkih akcija. Oni najčešće obilaze naše korisnike, igraju s njima društvene igre, odrađuju nam božićnu priredbu, a ovo je prva akcija ovakvog tipa. Na ideju smo došli prošle školske godine, međutim pošto učenici u to vrijeme imaju dosta posla s ispitima, premjestili smo ju za jesen. Odaziv djece je iznad mog očekivanja, zaista se nisam nadala da će ih toliko biti – rekla je Rajković.

BOJANJE-OGRADE1

Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar trenutno je pun. Uz 110 štićenika u njemu je 40 zaposlenika, a trenutno na listi čekanja nalazi se 170 osoba. Akcija je organizirana i s ciljem pomoći lokalnoj zajednici te da se pojača suradnja s Domom za starije i nemoćne osobe, istaknula je Kata Lenđel, profesorica engleskog jezika u Gimnaziji Vukovar.

- Volimo se družiti sa štićenicima doma. S njima surađujemo kroz organizaciju božićnih priredbi, izrađujemo božićne i uskrsne čestitke kao i one za valentinovo te kroz igranje društvenih igara. Prošle godine bilo je i nešto proljetnih radova u vrtu. Često s njima šetamo i sjednemo na kratak razgovor. Bude tu razgovora o nekim podijeljenim problemima i onda nam oni pričaju kako su se u njihovo vrijeme ti problemi rješavali, a mi njima kažemo da su se vremena promijenila. Bude to zanimljivo – izjavila je Lenđel i dodala kako su učenici u Domu rado viđeni gosti te da ih stariji stalno zovu u nove posjete kako ih ne bi zaboravili.

Pročitano 597 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija