ON AIR . . . . . .

U Vukovaru održan 3. Sajam fizioterapije

Povodom Međunarodnog dana fizioterapije, 8. rujna,  Lions klub Vukovar organizirao je, u suradnji s Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana,Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru i Učilištem Studium, 3. Sajam fizioterapije u RH.

 Prigodom otvaranja ovog znanstveno-stručnoga skupa, na kojem je sudjelovalo 70 fizioterapeuta iz cijele Slavonije i Baranje, Zdenka Floršić, fizioterapeut OŽB Vukovar, istaknula je značajnu ulogu fizioterapeuta u prevenciji, dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji bolesnika u sustavu zdravstva RH te činjenicu da su fizioterapeuti  po brojnosti treći zdravstveni djelatnici u RH.

Sudionicima se prigodno obratila dr. sc. Vesna Bosanac, ravnateljica OŽB Vukovar, pohvalila stručnost, educiranost i kvalitetan rad fizioterapeuta vukovarske bolnice, te najavila završetak radova i otvaranje novog odjela fizikalne medicine na jesen 2018. godine.

U ime gradonačelnika Vukovara skup je pozdravila Ana Živanović, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti i najavila početak radova na izgradnji novog studentskog doma te njegov značaj za izobrazbu budućih naraštaja fizioterapeuta u Vukovaru.

Vrlo emotivno bilo je obraćanje rukovoditeljice Odjela za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju vukovarske bolnice dr. Nikoline Ljubičić Marković, s naglaskom na kvaliteti i timskom radu fizioterapeuta.

Skup su pozdravile i pročelnica Studija fizioterapije vukovarskog veleučilišta dr.sc. Slavica Janković i Vladana Komnenov, bacc. physioth. ispred Učilišta Studium.

Dr. Mirjana Semenić Rutko, dopredsjednica Lions kluba Vukovar, u svom prigodnom govoru otvorila je 3. Sajam fizioterapije u Vukovaru, uputila čestitke svim fizioterapeutima povodom Dana fizioterapeuta, te najavila održavanje sličnih skupova u organizaciji vukovarskih lionsa.

U stručnom dijelu programa uslijedila su vrlo kvalitetna predavanja koja su održali: dr.sc. Iva Šklempe Kokić, v.pred., Stjepan Jelica, mag. physioth., Josip Šubarić, bacc. physioth., Zdenka Floršić, bacc. physioth., i dr.med. Nikolina Ljubičić Marković, spec. fizijatar i reumatolog.

Fizioterapeuti koji rade u udruzi „Vukovarski Leptirići“, a koja ima za cilj unaprijeđenje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju  i njihovih obitelji, također su predstavili svoj rad.

Ivana Buday, članica vukovarskih lionsa, predstavila je projekt „Halo pomoć“ koji zajednički provode  Grad Vukovar, Centar Primum i Lions klub Vukovar te su tom prigodom dijeljeni leci i ostali promidžbeni materijali.

Kako svaka aktivnost LC Vukova ima humanitarnu notu, sva sredstva prikupljena na 3. Sajmu fizioterapije bit će donirana osobama u potrebi.

Pročitano 482 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija