ON AIR . . . . . .

Provedena prometno-edukativna akcija “Sigurno u školu s HAK-om 2017.”

“Sigurno u školu s HAK-om 2017.” “Sigurno u školu s HAK-om 2017.” Foto: Vedran Vuleta

“Sigurno u školu s HAK-om 2017.” naziv je prometno-edukativne akcije koju je Autoklub Polet Vukovar u suradnji s Policijskom postajom Vukovar i Udrugom branitelja Sajmišta proveo u središtu grada Vukovara. Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Branko Dabić, tajnik Autokluba Polet Vukovar rekao nam je kako se ova akcija održava 12. godinu za redom te da su djeci podijelili slikovnice, bojanke i zaštitne fluorescentne prsluke te promotivne materijale u kojima je opisano kako se ponašati prilikom prelaska pješačkog prijelaza i sl.

- Moram istaknuti kako sa školama imamo odličnu suradnju. Mi u Vukovaru pokrivamo sve škole, a to nijedan drugi autoklub u cijeloj Hrvatskoj nema. Imamo manjih problema s financijama, ali tu nam ovisno o mogućnostima pomognu Grad Vukovar  i HAK koji je prepoznao da radimo više nego što je uobičajeno u nekim drugim autoklubovima. Sve ovo radimo zbog djece, oni su naša budućnost i na njih moramo paziti. Koliko god kukaju političari kako nam se iseljava cijela država, to nema nikakve veze jer ta djeca tu rastu, lijepo ih je vidjeti i lijepo je kad djeca dođu i dobiju poklon jer se tome raduju, a na koncu jako puno nauče – rekao je Dabić.

Ovom akcijom HAK želi senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

- Taj materijal koji smo im podijelili usmjeren je na to da djeca imaju koliku toliku preglednost situacija u prometu i da vide kako mogu sami sebe zaštiti ako budu malo pažljiviji. Također mogu najaviti kako ćemo 6. listopada, također u suradnji s HAK-om, za djecu srednjih škola napraviti jednu simulaciju prevrtanja u vozilu i sudara pri brzini od 140 kilometara na sat. Koncem studenog provest ćemo i četverodnevnu akciju Vidi i klikni koja je namijenjena za djecu prvih razreda svih vukovarskih osnovnih škola – kazao je Dabić.

Akcija Sigurno u školu s HAK-om se provodi tijekom rujna širom Republike Hrvatske u organizaciji autoklubova udruženih u Hrvatski autoklub. 

Pročitano 443 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija