ON AIR . . . . . .

Djeca oslikala gradske klupe

Vukovarci dobre volje Vukovarci dobre volje Foto: Vedran Vuleta

Pod pokroviteljstvom Vijeća za prevenciju Grda Vukovara, udruga Vukovarci dobre volje s učenicima i nastavnicima likovnog odgoja vukovarskih osnovnih škola proveli su u jutarnjim satima akciju oslikavanja klupa uz Vuku. Iz Udruge kažu kako su na klupama oslikani motivi grada Vukovara čime su htjeli podići estetski i kreativni dio našega grada.

- Pošto smo to vidjeli u svim većim gradovima osmislili smo akciju oslikavanja gradskih klupa, jer ako to imaju drugi gradovi ne vidim razlog zašto ne bi imao i Vukovar. Obratili smo se Gradu Vukovaru i dobili njihovu podršku te od Vijeća za prevenciju 400 kuna. Mi jednostavno uljepšavanjem grada i uveseljavanjem sugrađana dajemo gradu neki naš doprinos kako bi doprinijeli kvaliteti života u Vukovaru – rekla je Aleksandra Juhas, tajnica Udruge.

Zeleni labirint dobre volje naziv je sljedeće akcije koju će članovi udruge provesti početkom listopada kod vukovarske gradske četvrti Olajnica, kaže Lena Vrtarić, predsjednica Udruge.

VUKOVARCI-DOBRE-VOLJE

- Ove godine Udruga radi na projektu Vidi, prepoznaj, promjeni i primjeni. Kroz ovaj projekt radimo radionice po osnovnim školama kako bi djeca prepoznala vlastite i tuđe emocije, reagirala na njih te time smanjila stres u školi i napetost između djece. Smatramo da je kreativno izražavanje jedan vid izražavanja emocija, pa smo s OŠ Dragutina Tadijanovića osmislili ovu akciju i naišli na veliku podršku Grada Vukovara – kazala je Vrtarić te se ovim putem zahvalila Vijeću za prevenciju na podršci.

Udruga je radila i akcije posvećene zdravlju kao što su zaklada Ana Rukavina i Kosa ljubavi. U toj akciji su prikupili 150 pramenova dječje kose za djecu oboljelu od raka, a s ciljem kako bi im se izradile perike od prirodne kose. 

Pročitano 687 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija