ON AIR . . . . . .

Obnovljen interijer Gimnazije Vukovar

Gimnazija Vukovar Gimnazija Vukovar Foto: Vedran Vuleta

Sedamnaest godina je prošlo od obnove potpuno u Domovinskom ratu uništene zgrade Gimnazije Vukovar, koja je obnovljena dobrotom građana Grada Zagreba, a na inicijativu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Nakon obnove i prvog dana nastave 16. rujna 2000. godine, u školi su se usredotočili na izvođenje nastave, dok je estetski dio unutrašnjosti i vanjskog izgleda pao u drugi plan, rekao nam je Davor Šijanović, ravnatelj vukovarske Gimnazije.

- Kako je vrijeme odmicalo, nastava je ustrojena i odvijala se bez većih poteškoća, no zub vremena i dodatni problemi nakon obnove uzeli su svoj danak na samoj zgradi i okolišu. Novi zadatak koji smo si postavili bio je osigurati uvjete primjerenog i ugodnog okruženja, kako za učenike, tako i za nastavnike koji u školi borave gotovo trećinu svoga dana – rekao je Šijanović za Vukovarske novine.

Upravo iz tog razloga, proteklih nekoliko godina u Gimnaziji su intenzivno radili na uređenju okoliša i unutrašnjosti škole, prikupivši vrijedne donacije lokalnih tvrtki.

- Izdvojili bi donacije ukrasnih šimšira od dvije vukovarske udruge, dok smo za unutarnje uređenje škole dobili izuzetno vrijedne i velike donacije unutarnje bijele boje za uređenje zidova koji nisu bojani zadnjih 17 godina. Donacije boje, vrijedne oko 15 tisuća kuna, stigle su nam iz dvije lokalne tvrtke s područja grada Vukovara i Iloka. Posebno bih pohvalio naše domare Damira Čaića i Roberta Maljka koji su zajedno sa spremačicama odradili veliki dio posla na uređenju predvorja i hodnika. Rezultati su vidljivi iz dana u dan, a uređenje nastavljamo i tijekom nove školske godine – kaže Šijanović.

GIMNAZIJA-INTERIJER

Osim uređenja škole, u Gimnaziji nisu zaboravili ni modernu tehnologiju. Naime, početkom nove školske godine, kroz pilot projekt e-škola svaku su učionicu opremili vrlo skupim i vrijednim ruterima za bežično spajanje na internet, dok su dvije učionice  potpuno opremljene kao pametne učionice sa zaslonima osjetljivim na dodir i tabletima za učenike.

- U sklopu projekta, učenici imaju mogućnost spajanja na internet svojim korisničkim identitetom i lozinkom koje su dobili od Carneta. Istaknuo bi kako smo i ove godine obnovili status Microsoft škole koji ima oko 1000 škola iz cijeloga svijeta. Bit će ovo godina puna edukacija, projekata i raznih aktivnosti.  – poručuje Šijanović.

U vukovarsku Gimnaziju ove je godine u prvi razred upisano 99 učenika, što je po riječima Šijanovića uspjeh jer ih se ranijih godina upisivalo 80 do 90.

- Ovim putem htio bih se zahvaliti svim učenicima i roditeljima što su odabrali Gimnaziju Vukovar za nastavak školovanja. Sve ovo radimo zato jer volimo svoju školu, svoj grad i jer naša budućnost je u našim rukama – zaključuje Šijanović. 

Pročitano 1422 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija