ON AIR . . . . . .

Proglašena elementarna nepogoda od suše

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda predložio je županu proglašenje elementarne nepogode od suše koja je zahvatila našu županiju i stvorila je brojne probleme na poljoprivrednim usjevima te su nastale velike materijalne štete.

Stoga je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, temeljem Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda, a sukladno navedenom prijedlogu za proglašenje elementarne nepogode, donio ODLUKU o proglašenju elementarne nepogode od suše za područje gradova: Iloka, Otoka, Vukovara i Županje te općina: Andrijaševci, Babina Greda, Bogdanovci, Borovo, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Negoslavaci, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Mikanovci, Štitar, Tordinci, Vođinci i Vrbanje, a zbog velikih materijalnih šteta na poljoprivrednim usjevima kao posljedica vremenskih nepogoda uzrokovanih sušom, uslijed ekstremno visokih temperatura u periodu od 05.srpnja do 01.rujna 2017. godine.

 Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda obvezuju se Općinska / Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi, stoji u priopćenju.

Pročitano 326 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija