ON AIR . . . . . .

Rok za dovršetak radova na gradskim ulicama do kraja godine

Ni usvajanje dnevnoga reda nije bilo jednoglasno Ni usvajanje dnevnoga reda nije bilo jednoglasno Milan Paun

Na drugoj sjednici Gradskoga vijeća u ovom sazivu na aktualnome satu na pitanja vijećnika odgovarao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček koji je za izostanak gradonačelnika Ivana Penave rekao da je opravdan.

Pitanja je postavilo 20 vijećnika iz svih stranaka. Više pitanja odnosilo se na raskopanost gradskih ulica i rokove dovršetka radova. Pavliček je odgovorio da se radovi izvode u okviru Projekta Vukovar koji je financiran sredstvima europskih fondova te da radovi moraju biti završeni do kraja godine i zato su intenzivirani. Dovršetak radova na Priljevu očekuje se sredinom studenoga.

Vijećnike je zanimalo i zašto se ne obnavlja OŠ Nikole Andrića. Pavliček je rekao da se radi o odgovornosti Vukovarsko-srijemske županije i državne vlasti, da je prvo potrebno izmijeniti državne zakone, no Grad Vukovar spreman je putem projekta obnoviti školu ako se odugovlačenja nastave.

Na pitanje o zastoju radova na gradnji brane na Vuki u središtu grada, Pavliček je odgovorio da su Hrvatske vode, koje su investitor, raskinule ugovor s izvođačem radova te traje postupak pronalaženja novoga izvođača.

Pavliček je najavio i postavljanje ove jeseni diljem grada novih 30 polupodzemnih kontejnera za razvrstani otpad. 

Pročitano 562 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija