ON AIR . . . . . .

Vijenci poginulima braniteljima i civilima

Izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom Izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom Milan Paun

Na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i ubijene hrvatske branitelje i civile koji su svoje živote položili na oltar domovine u Domovinskome ratu od 1991. do 1995. godine.

Vijence su položila izaslanstva stradalničkih i braniteljskih udruga, policije te Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije predvođena dogradonačelnikom Marijanom Pavličekom i zamjenikom župana Josipom Dabrom.

 

Pavliček je rekao da slavimo jedan od najslavnijih datuma novije hrvatske povijesti koji je omogućio završetak rata i mirnu reintegraciju hrvatskoga Podunavlja.

Molitvu je predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić koji je potom služio svetu misu zadušnicu u franjevačkoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Vukovaru je počeo puštanjem golubova mira i glazbom Gradskoga puhačkoga orkestra u središtu grada.

danpobjede-dozupan

danpobjede-udruge

danpobjede-branitelji

danpobjede-molitva

Pročitano 703 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija