ON AIR . . . . . .

Gradonačelnik Penava i dožupan Barna posjetili umirovljenike u Bizovačkim toplicama

Vukovarski umirovljenici u Bizovačkim toplicama u društvu gradonačelnika Penave i dožupana Barne Vukovarski umirovljenici u Bizovačkim toplicama u društvu gradonačelnika Penave i dožupana Barne Foto: R. Rac

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave i ove je godine nastavljena akcija „S gradom Vukovarom – ljeto u Bizovačkim toplicama“ u sklopu koje je osiguran besplatni jednodnevni izlet umirovljenicima s područja grada u Bizovačke toplice.

Svakoga utorka 200 umirovljenika uz osvježenje od ljetnih, nesnosnih vrućina i ljekovito svojstvo geotermalne vode ima priliku upotpuniti umirovljeničke dane družeći se s umirovljenicima iz drugih mjesta. Gradonačelnik Ivan Penava i vukovarsko-srijemski dožupan Damir Barna posjetili su umirovljenike u Bizovačkim toplicama koji nisu krili iznenađenje ali i zadovoljstvo ovom posjetom.

- Ljeto u Bizovcu organizirano je utorkom kada je u Bizovačkim toplicama dan umirovljenika. Ukupno će 2400 vukovarskih umirovljenika imati priliku ovoga ljeta posjetiti Bizovac, uživati u ljekovitim svojstvima vode, družiti se, socijalizirati i brinuti o svom zdravlju. Želimo da naši umirovljenici ljeto provedu što ljepše - objasnio je gradonačelnik Ivan Penava.

Naglasio je kako je riječ o umirovljenicima koji su svoj cijeli radni vijek proveli i poklonili ga Vukovaru, a na ovaj simboličan način Vukovar im vraća za učinjena djela.

- Ovi umirovljenici uložili su puno toga u Vukovar i Borovo naselje, a svojim su znanjem, radom i zalaganjem doprinijeli izgradnji stambenog fonda i Vukovara kao jednog lijepog grada u smjerovima kulture, sporta, društvenog života... Ovo je uz mnoge druge stvari koje činimo za naše umirovljenike jedna lijepa gesta kojom im omogućavamo sadržajniji i bogatiji život. Na ovaj način mogu se aktivnije uključiti u društveni život grada, međusobno se družiti,  ne moraju biti sami u svojim domovima, a s druge strane, od Grada Vukovara ovo je jedno veliko hvala za sve što su učinili tijekom radnog vijeka za svoj grad - objasnio je Penava.

Iz gradskog proračuna izdvojeno je 120 000 kuna kojima su financirane karte i prijevoz, a sve u želji da se starijim i nemoćnim osobama poboljša kvaliteta života kako bi što duže ostali aktivni i uživali u druženju. Izleti su organizirani tijekom srpnja, kolovoza i rujna.

- Ispunili smo obećanje i otvorili naše plivalište, međutim umirovljenici su iskazali želju da barem jednom tjedno i ove godine posjećuju Bizovačke toplice zbog ljekovitog svojstva geotermalne vode. Izašli smo im u susret tako da će s četiri autobusa njih 200 svakoga utorka odlaziti na izlete, no svakako ih pozivam da i dalje koriste blagodati vukovarskog plivališta i Vukovarske ade - zaključio je Penava.

Vukovarsko-srijemski dožupan Damir Barna je pohvalio ovu akciju Grada Vukovara, komentirajući kako je ovo primjer dobre prakse gdje se na djelu vidi kako Grad Vukovar i na ovaj način skrbi o svim svojim sugrađanima, pa i onima treće životne dobi.

- Zadovoljstvo je danas biti ovdje, u društvu naših sugrađana treće životne dobi i vidjeti njihovo zadovoljstvo i osmjehe na licima. Volio bih da se ovakva praksa dogodine iz Vukovara preslika i na cijelu Vukovarsko -srijemsku županiju, kako bi svim našim umirovljenicima uljepšali dane u ovim ljetnim mjesecima - komentirao je dožupan Barna.

Vjekoslav Knežević, dopredsjednik Udruge umirovljenika Grada Vukovara  koji je ujedno i voditelj putovanja nije krio svoje zadovoljstvo što se ova akcija nastavila i ove godine.

- Ljudi su jako zadovoljni ovim programom koji nam je poklonio grad. Najviše se koriste vanjski bazeni s valovima. Oni malo stariji i bolesniji više koriste bazene s toplom i hladnom vodom za koju kažu kako im pomaže za poboljšanje cirkulacije – ispričao je Knežević te je u ime svih umirovljenika uputio zahvalu Gradu Vukovaru što im je iznova omogućio besplatne odlaske u Bizovačke toplice.  

Pročitano 1907 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija