ON AIR . . . . . .

Švicarski Hrvati posjetili Vukovar

Fra Zovko je predvodio svetu misu u crkvi sv. Filipa i Jakova, a vjernici iz Švicarske potom su se fotografirali ispred crkve Fra Zovko je predvodio svetu misu u crkvi sv. Filipa i Jakova, a vjernici iz Švicarske potom su se fotografirali ispred crkve Milan Paun

Fra Gojko Zovko, voditelj Hrvatske katoličke misije u Bernu u Švicarskoj, doveo je u posjet Vukovaru stotinjak vjernika koji su obišli vukovarske znamenitosti, a donijeli su i donaciju vrijednu 10.000 švicarskih franaka namijenjenu franjevačkom samostanu i vukovarskim katoličkim župana te humanitarnim udrugama.


Fra Zovko kaže da su sredstva prikupljena u korizmi kao Kruh sv. Ante iz ljubavi prema žrtvi Vukovara u Domovinskome ratu i ljubavi prema hrvatskome narodu.

Ova je misija pomogla i desetak vukovarskih obitelji u potrebi kao i udruge koje skrbe o bolesnoj djeci.

Hrvatska katolička misija u Bernu u posljednjih šest godina Vukovaru je donirala oko 200.000 kuna, a godišnje su donacije župama u Hrvatskoj i BiH oko pola milijuna kuna.

Prema riječima fra Zovka u Švicarskoj je oko 100.000 Hrvata katolika u 12 misija, a u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Bernu je oko 8.000 vjernika.

Pročitano 572 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija