ON AIR . . . . . .

Bla Bla utorak u Zavodu za zapošljavanje

2. Bla Bla utorak 2. Bla Bla utorak Foto: PRONI centar

PRONI Centar za socijalno podučavanje započeo 1. svibnja 2017. godine s provođenjem projekta Operativka, koji se provodi kroz program Erasmus+, a financiran je sredstvima Europske unije. U okviru projekta planirane su 4 Tematske javne rasprave.

Glavni cilj ovog projekta je podići kvalitetu života mladih na području grada Vukovara kroz osiguravanje kvalitetne provedbe Gradskog programa za mlade na osnovu izrađenog Operativnog plana temeljenog na strukturiranom dijalogu između mladih i donositelja odluka, uključujući i predstavnike Savjeta mladih grada Vukovara. Upravo kroz zajedničku suradnju i dijalog ovih dviju ciljanih skupina projekt ima za cilj izraditi Operativni plan Gradskog programa za mlade grada Vukovara koji će svojim sadržajem, određivanjem prioriteta i vremenskog okvira provedbe mjera biti izrađen na obostrano zadovoljstvo, odnosno kao takav u potpunosti biti provodljiv i prihvatljiv za obje ciljane skupine.

U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar, na temu Zapošljavanje i poduzetništvo i Aktivno sudjelovanje mladih u društvu održana je druga od predviđene četiri Tematske javne rasprave, odnosno drugi Bla Bla utorak.

- S mladima smo kroz prvu temu obradili pitanje „što zapravo znači ući u proces zapošljavanja“, a što se tiče poduzetništva „kako pokrenuti vlastiti posao i što znači biti poduzetnik.“ Onda smo obradili prioritete i mjere iz Programa za mlade Grada Vukovara. Mladi su istaknuli da bi se više trebalo informirati o mogućnostima poduzetništva koje im se pružaju u Vukovaru. Aktivno sudjelovanje mladih u društvu bila im je malo lakša tema za razgovor. Bazirali smo se na volonterstvo i na poticanje volonterstva među mladima, osobito srednjoškolcima i onima koji su sada nezaposleni, a sve kako bi slobodno vrijeme iskoristili u nekom društveno korisnom radu – rekla je Sandra Kovačević, asistentica na projektima u PRONI centru i potpredsjednica Savjeta mladih Grada Vukovara.

Svaka Tematska javna rasprava s mladima i donositeljima odluka, usmjerena je na 2 do 3 područja Programa za mlade grada Vukovara. Na drugom Bla Bal utorku sudjelovalo 10 nezaposlenih mladih, 5 volontera PRONI Centra koji aktivno sudjeluju u zajednici, te 5 donositelja odluka iz Zavoda za zapošljavanje.

Iz Proni centra ističu kako je upravo dijalog ključan faktor u radu s mladima te stoga djelatnici PRONI Centra veliku pozornost usmjeravaju na razgovor, razmjenu informacija i osluškivanje potreba mladih. Upravo ovakvi modeli rada s mladima, postali su ključni i nezaobilazni načini rada s mladima u PRONI Centru, a pokazalo se da isti najsnažnije doprinose promjenama u društvu, kako među mladima kao ciljanoj skupini tako i među dionicima u društvu.

Pročitano 567 puta
Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija