ON AIR . . . . . .

Vukovarska djeca besplatno ljetuju na Korčuli

Ljetovanje Ljetovanje Foto: Vedran Vuleta

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom i ove godine organizira ljetovanje na otoku Korčuli, za djecu sa zapaženim rezultatima na županijskim i državnim natjecanjima, 5. do 8. razreda vukovarskih osnovnih i djela srednjih škola. Tim povodom u vukovarskoj Gradskoj vijećnici prije putovanja, koje počinje 20., a završava 27. lipnja, roditeljima su se predstavili organizatori i voditelji putovanja.  

Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara ističe da je ovo već treća godina za redom kako Koordinacija organizira ljetovanje vukovarske djece u Gradu Korčuli i Općini Lumbarda.

- U ljetovanje mladih Vukovaraca uključili su se i poduzetnici s područja Grada Korčule i Općine Lumbarda kako bi nam omogućili da naša djeca provedu 7 dana na ljetovanju. Za mjesec kolovoz pripremamo ljetovanje srednjoškolaca u Kaštelama. Na ovaj način Koordinacija pokazuje da nije isključivo okrenuta prema braniteljsko stradalničkoj populaciji, nego da se uključuje u rad za opće dobro svih naših sugrađana – rekao je Šoljić.

Smještaj djece organiziran je u privatnim apartmanima i vatrogasnom domu, svakog dana s doručkom, ručkom, večerom i međuobrocima. Također, organizirane su i razno razne manifestacije u večernjim satima te izleti putem kojih će djeca upoznati grad Korčulu, kulturna dobra grada Korčule i Općine Lumbarda. 

Prvo ljetovanje, odnosno sedmodnevno krstarenje Jadranom, u organizaciji brodske tvrtke Katarina Line, za 26-ero djece koja su postigla dobre rezultate na županijskim i državnim natjecanjima već je počelo, doznajemo od Ane Živanović, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara. Istaknula je da ovo nisu jednina ljetovanja vukovarske djece na Jadranskoj obali te da u svakom od njih Grad Vukovar sudjeluje s financiranjem cjelokupnog prijevoza putovanja.

- Na otok Korčulu odlazi ukupno 44 djece i 6 pratitelja. Gospodin Franjo Šoljić već treću godinu za redom nudi novu priliku, za učenike koji su postigli odlične rezultate i koji su nagrađivani, da besplatno ljetuju u Gradu Korčuli i Općini Lumbarda. Nakon toga očekuje nas ljetovanje u Velom Lošinju zahvaljujući našem partneru Primorsko-goranskoj županiji, koja nas svake godine daruje s besplatnim ljetovanjem. Djeca će ove godine ljetovati u tri termina i to od 08. do 15. srpnja za srednjoškolce, te od 15. do 22. i 22. do 29. srpnja za djecu od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja grada Vukovara – kazala je Živanović.

ljetovanje2

Upisi za ova putovanja započinju 26. lipnja u Gradskoj upravi u uredu broj 20, a sa sobom potrebno je ponijeti presliku osobne iskaznice roditelja, presliku rodnog lista djeteta ili osobne iskaznice ukoliko ju dijete ima te presliku svjedodžbe.

- Za gotovo 80 učenika od 1. do 8. razreda uskoro očekujemo i potvrdu od Grada Zagreba o sedmodnevnom ljetovanju u Crikvenici sredinom srpnja. Nadamo se da će sva djeca uživati i iskoristiti svoje pravo na besplatno ljetovanje. Svim nagrađivanim učenicima, koristim priliku čestitati na postignutim rezultatima, zahvaljujući kojima odlaze na ljetovanje – poručila je Živanović.

Na djecu će na ljetovanju paziti njihovi pratitelji Anita Ključik, Lovorka Krajnović Tot, Manuela Kovač i Ivana Skender Oršolić.

Lovorka Krajnović Tot, profesorica povijesti u OŠ Antuna Bauera Vukovar kaže da je s djecom na Korčuli već boravila te naglašava da roditelji nemaju o čemu brinuti.  

- Provod bude fenomenalan i djeca se jako dobro provedu. Imaju besplatan doručak, ručak i večeru, sve im je organizirano i na dohvat ruče. Djeca su sigurna u našim rukama. Zajedno s domaćinima pazimo da sve imaju – rekla je  Krajnović Tot te dodala da očekuje još bolji provod za djecu nego prošle godine. 

Pročitano 3946 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija