ON AIR . . . . . .

Potpisan ugovor za unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga OŽB Vinkovci

U Vinkovcima je potpisan ugovor o sufinanciranju projekata unaprjeđenja kvalitete zdravstvenih usluga dnevne bolnice i kirurgije Opće županijske bolnice Vinkovci u ukupnom iznosu od 16,7 milijuna kuna, od čega je 16,6 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije (99%).  

 Ugovor su svečano potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, Tomislav Petric ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje i Krunoslav Šporčić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci.                                                                                            

-Ove smo godine iz područja zdravstva potpisali ugovore u vrijednosti od skoro  830 milijuna kuna u okviru tri poziva u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Do sada smo potpisali ugovore za 27 projekata i nastavljamo s novim potpisivanjem već sutra!- istaknula je tom prigodom ministrica Žalac naglasivši kako će opremanje bolnice značiti puno za 120.000 osiguranika  koji gravitiraju OŽB Vinkovci.                                                                                                                                                   

-Nedovoljna razvijenost dnevnih bolnica/kirurgija identificirana je kao značajna infrastrukturna slabost OŽB Vinkovci. Ovim projektom funkcionalno ćemo opremiti bolnicu uređajima i opremom dnevne bolnice te poboljšati učinkovitost kroz model dnevnih bolnica/kirurgija, što je u skladu s Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva 2012-2020., rekao je ravnatelj OŽB-a Krunoslav Šporčić.

 

Pročitano 671 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija