ON AIR . . . . . .
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102

Mala alka Vukovarka u Dječjem vrtiću Vukovar 1

  • Srijeda, Tra 19 2017
  • Piše: 

I najmlađi Vukovarci pripremaju se za Svečanu Sinjsku alku, tako je u Dječjem vrtiću Vukovar 1 organizirana Mala Alka Vukovarka. U sklopu programa, djeca su zajedno s odgojiteljicama provela niz aktivnosti za koje su se ranije pripremili. Najprije su imali kviz znanja o Sinjskoj alki, zatim je uslijedilo pravo trčanje Male alke Vukovarke i gađanje u sridu, a potom i razne radno-praktične i likovno-kreativne aktivnosti poput pletenja pletenica, izrade alkarskih prsluka i pojasa, oslikavanja alkarskog konja i štita te motiva Sinjskog kraja.
- Djeca su se danima pripremala, naučili su pjesmu o Cetini, ukrašavali alkarske prsluke, oslikavali konje, ali što je najvažnije trčali su alku. – Rekla je Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1.

Malu Alku Vukovarku došla je pogledati i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović. – Na inicijativu Grada Vukovara i dječji vrtići su se uključili u tjedan obilježavanja Svečane Sinjske alke i velika nam je čast što toliko djece sudjeluje u ovakvim aktivnostima i radionicama. – Istaknula je Živanović.

Pročitano 528 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija