Ispiši ovu stranicu

KULTURA I TRADICIJA ONLINE

Udruga Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „Dunav“ Vukovar, u svibnju 2022. godine potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Kultura i tradicija online“, projekt koji je odobren u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Umjetnost i kultura online“, a sufinanciran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. u trajanju od 12 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 499.800,00 HRK, sufinanciran 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Tamburaska radionica

Provedbom mnogobrojnih aktivnosti tijekom dvanaest mjeseci trajanja projekta doprinijelo se boljoj socijalnoj integraciji ciljane skupine na području grada Vukovara, poboljšanju kvalitete njihova života i smanjenju izoliranosti u okolnostima aktualne pandemije bolesti COVID-19 kroz obradu, prezentaciju kulturnih sadržaja, očuvanje tradicije i sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim online programima.

U razdoblju provedbe projekta održano je ukupno 100 online radionica koje su imale za cilj educirati djecu od 6-14 god., mlade od 15-25 god. i starije od 54. godine iz područja tradicijske kulture kroz folklorni ples i pjevanje, edukaciju za tradicijsko češljanje i izradu tradicijskih frizura i tamburašku učionicu. Održane kulturno tradicijske radionice okupile su veliki broj djece i mladih, te starijih sudionika, zaljubljenika u folklorni ples i pjevanje, tradicijske instrumente, narodne nošnje, tradicijsko češljanje i izradu tradicijskih frizura.

Projektom „Kultura i tradicija online“, Društvo je okupilo Vukovarce svih generacija koji svoje slobodno vrijeme koriste kako bi aktivno sudjelovali u glazbenim, plesnim, pjevačkim i tamburaškim aktivnostima, te kako bi doprinijeli očuvanju tradicijske kulture ne samo vukovarskog kraja već i hrvatske kulture i baštine. Članovi društva i oni koji će to tek postati, spremni su i dalje nositi se s novim izazovima, spremni su učiti, educirati se i svoja znanja prenositi dalje, a sve s jednim ciljem, ciljem očuvanja i njegovanja tradicijske kulture svoga kraja i kulture cijele Republike Hrvatske.

 

Sve informacije vezane uz projekt mogu se pronaći na web stranici: https://kulturaitradicijaonline.com/

 

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost HKGD "DUNAV" Vukovar

lenta

Pročitano 1110 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Promotivni članak

FACEBOOK KOMENTARI