Ispiši ovu stranicu

Izvješće o statusu provedbe projekta „Priprema projektne dokumentacije za izgradnju vertikalne obale u luci Vukovar“ kolovoz 2022. godine

Provedba aktivnosti unutar projekta „Priprema projektne dokumentacije za izgradnju vertikalne obale u luci Vukovar“ koji se sufinancira sredstvima Instrumenta za povezivanje Europe – Connecting Europe Facility - CEF oznaka projekta Action No: 2019-HR-TMC-0233-S odvija se sukladno ugovorenoj dinamici.

Zajednica ponuditelja koja je na javnom natječaju dobila posao pripreme projektne dokumentacije, je od početka ugovora za pripremu projektne dokumentacije koji je potpisan u prosincu 2021. godine dostavila isporučevine sukladno planiranim terminima. Iako je tijekom faze pripreme dokumentacije bilo neznatnih odstupanja, krajem drugog kvartala na projektnoj razini usuglašena su sva otvorena pitanja i projektna dokumentacija koja je bila predviđena početnim planom je finalizirana i isporučena naručitelju krajem srpnja 2022. godine.

Zajednica ponuditelja je sukladno planu isporučila:

  • Geodetske i geotehničke podloge

  • Prometno- tehnološki elaborat

  • Nacrt Studije Izvodljivosti i CBA

  • Nacrt Studije utjecaja na okoliš

  • Idejni projekt

Isto tako valja napomenuti da je u svibnju započeo i postupak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja koji se odnosi na proceduru utvrđivanja uvjeta prihvatljivosti zahvata i mogućeg utjecaja na Ekološku mrežu i prirodu.

Budući da su se u prethodnoj fazi stekli uvjeti i isporučena je sva potrebna dokumentacija koja određuje tehnologiju prekrcaja, tip planirane obale, skladišne kapacitete, moguće utjecaje na okoliš kao i ekonomsku i financijsku opravdanost projekta, zajednica ponuditelja započela je 15. srpnja 2022. godine poslove na izradi Glavnog projekta.

Nakon prvih 8 mjeseci provedba projekta odvija se sukladno planiranoj i ugovorenoj dinamici, no svakako treba napomenuti da velik utjecaj na slijedeću fazu imaju procedure koje se tiču zaštite okoliša i prirode.

Dana 10.08.2022. na stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja objavljeno je Rješenje iz postupka prethodne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu, kojim se propisuje da je potrebno provesti Glavnu ocjenu prihvatljivosti za ekološku mrežu, ali bez detaljno propisanih potrebnih istraživanja.

Promo druga vijest logotip

Pročitano 887 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Promotivni članak

FACEBOOK KOMENTARI