Ispiši ovu stranicu

Pokloni mi osmijeh 2

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:

4.877.060,00 HRK

IZNOS KOJI SUFINANCIRA EUROPSKA UNIJA:

4.877.060,00 HRK (100% bespovratnih sredstava)


Projektom Grada Vukovara „Pokloni mi osmijeh II“ u studenome 2020. godine zaposleno je 55 žena pripadnica ciljane skupine koje pružaju usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.Usluge obuhvaćaju čišćenje stambenog prostora, brigu o higijeni, dostavu namirnica i lijekova, pomoć u pripremi obroka, pratnju u raznim društvenim aktivnostima, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarivanju raznih prava, plaćanje računa te pružanje podrške kroz razgovor i druženje. U sklopu svojih radnih aktivnosti žene uz mjesečnu uslugu potpore i podrške isporučuju jednom mjesečno i pakete osnovnih higijenskih potrepština za 330 krajnjih korisnika.  Sredstva za nabavu i isporuku higijenskih potrepština osigurana su kroz projekt.

Slika 2

Ovaj projekt osigurava zapošljavanje pripadnica ciljane skupine na području grada Vukovara u svrhu poboljšanja kvalitete života i povećanja socijalne uključenostikrajnjih korisnika, a kako bi se povećala zapošljivost žena pripadnica ciljane skupine i nakon završetka projekta, dvadeset žena uključenih u  projekt pohađat će program obrazovanja i osposobljavanja. Sredstva za nabavu usluge obrazovanja i osposobljavanja također su osigurana kroz projekt.

Plakat

Projekt je odobren u sklopu Poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, a ukupna vrijednost odobrenog iznosa za provedbu projekta iznosi 4.877.060,00 kuna. Cjelokupni iznos sufinancira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020..

Partneri Gradu Vukovaru na provedbi projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar, a tehničku pomoć u provedbi pruža VURA d.o.o..

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Grada Vukovara.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Logotipi

Pročitano 3231 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Promotivni članak

FACEBOOK KOMENTARI