Ispiši ovu stranicu

„Stop nasilju nad starijima!“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 1. prosinca 2019. do 31. svibnja 2020. godine provodi projekt „Stop nasilju nad starijima!“. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partner na projektu je Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije.

Zlostavljanje osoba starije životne dobi odnosi se na svako ponašanje u sklopu ljudskih povjerenja, koje na neki način šteti starijoj osobi. Većina starijih osoba nije upoznata sa činjenicom kako nasilje nije samo fizičko, nego da postoje i drugi oblici nasilja, kao što su npr. psihičko zlostavljanje, tjelesno zlostavljanje, seksualno zlostavljanje, ekonomsko zlostavljanje, zanemarivanje, kombinirano zlostavljanje i drugo.Osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi kao žrtve nasilja u obitelji uživaju posebnu zaštitu prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji ( NN 70/17, 126/19).

Aktivnostima u sklopu projekta doprinosimo ublažavanju socijalne isključenostikod osoba starije životne dobi, na način da informiramoi upoznajemo građane o oblicima nasilja nad starijim osobama, nužnosti borbe protiv nasilja i poznavanjem prava ako se i kada nađu u ulozi žrtve kaznenog djela.

Želite li se besplatno informirati o svojim pravima i trebate pomoć oko sastavljanja podnesaka pred javnopravnim  tijelima, kontaktirajte UDRUGU ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA u Vukovaruili Osijeku, pozivom na broj telefona 032/639333 ili 031/779419 ili dolaskom na adresu Ljudevita Gaja 12, Vukovar ili adresu Hrvatske Republike 43/1, Osijek

Želimo upozoriti osobe starije životne dobi na oprez te prijavu nasilja, stoga STOP NASILJU NAD STARIJIMA!

BROŠURA - STOP NASILJU NAD STARIJIMA

Pročitano 1714 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Promotivni članak

FACEBOOK KOMENTARI