NAJNOVIJE
Raspisan natječaj za smještaj u vukovarskom Studentskome domu

Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru raspisalo je Natječaj za smještaj studenata u Studentski dom “Leopold” za akademsku godinu 2019/2020.

(Petak, 19 Srpanj 2019 09:57)
U narušavanju javnoga reda i mira smrtno stradao 24- godišnjak

PU Vukovarsko – srijemska izvijestila je kako je noćas, oko 00.30 sati, došlo do narušavanja javnog reda i mira uz upotrebu vatrenog oružja u kojem je smrtno stradao 24-godišnjak iz Otoka.

(Petak, 19 Srpanj 2019 09:05)
Predsjednica podržava stav gradonačelnika Penave

Povodom Odluke Ustavnog suda na poziv predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, u Uredu Predsjednice održan je sastanak s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.
Priopćenje Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti.

-Svjesna osjetljivosti političke situacije u gradu Vukovaru, predsjednica Grabar-Kitarović smatra izuzetno važnim pružiti podršku gradonačelniku Penavi i građanima Vukovara koji već više od četvrt stoljeća trpe nepravdu nastalu neobjašnjivo sporim i neefikasnim djelovanjem institucija. To rezultira osjećajem nepravde, posebice među Vukovarkama, Vukovarcima i hrvatskim braniteljima koji su bili na braniku domovine i podnijeli najveću žrtvu u Domovinskom ratu, ali i među pripadnicima srpske zajednice koje se nepravedno stigmatizira.

Predsjednica Republike Hrvatske ne može komentirati odluku Ustavnog suda, ali skreće pozornost na članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji kaže kako se ta prava moraju tumačiti i primjenjivati sa svrhom poštivanja manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima. Drži da u ovakvim uvjetima, kada se zapostavljaju temeljna ljudska prava, nisu učinjeni potrebni preduvjeti za širenje posebnih prava koji moraju postati demokratski standard u Hrvatskoj koja tome teži i suglasna je da ih je loše odgađati, međutim poziva na iste kriterije koji bi u konačnici rezultirali izjavom mjerodavnih tijela da se postupci protiv osumnjičenih za ratni zločin isto tako ne mogu odgađati u nedogled.

Takav stav je zdrav preduvjet za uređene odnose temeljene na povjerenju većinskog naroda i pripadnika srpske nacionalne manjine, posebice u izranjavanom Vukovaru. Republika Hrvatska mora posebno brinuti o Vukovaru, a dužnost je i obveza državnog vrha da zahtijeva rješavanje nepravde koju osjećaju stanovnici Vukovara. Neshvatljivo je da do danas nitko nije odgovarao za masakr u Borovu Selu, da nitko nije riješio pitanje 30 tisuća logoraša, nestalih… Kako ćemo to opravdati s ustavnog ali i moralnog aspekta?

"Zbog toga stav gradonačelnika Vukovara Ivana Penave ne mogu nazvati nepoštivanjem odluke Ustavnog suda, nego pozivom koji i osobno podržavam da napokon zatvorimo pitanja iz prošlosti i time pružimo iskrenu priliku budućnosti. Ne želim razdvajanja ili sukobe među Hrvatima i Srbima, nego pozivam na strpljenje i obzir koji podrazumijeva prihvaćanje činjenice da Vukovar liječi svoje rane. Držim da je obveza državnih institucija što prije uložiti dodatni napor i pronaći najbolja rješenja koja neće izazivati napetosti i nepovjerenje među ljudima, nego upravo suprotno ", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, stoji u priopćenju, a prenosi Media servis.

(Četvrtak, 18 Srpanj 2019 17:00)
Đeletovci- Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije u 2019.

Po završenom javnom pozivu za izbor jedinice lokalne samouprave za provedbu aktivnosti  iz projekta „Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije u 2019.“, za seosku prijestolnicu Vukovarsko-srijemske županije u ovoj je godini odabrano je naselje Đeletovci u općini Nijemci, jer je osnovni uvjet da selo ne bude sjedište općine i ima manje od 1000 stanovnika. 

(Četvrtak, 18 Srpanj 2019 16:00)
Dvojica prijavljena za ratni zločin u Vukovaru '95

Dvojica bivših pripadnika srbijanskih paravojnih postrojbi kazneno su prijavljeni za ratni zločin zbog sumnje da su na području Vukovara 1995. mučili i tukli hrvatske civile i ratne zarobljenike, no obojica nisu dostupni hrvatskim tijelima progona, prenosi HINA. 

(Četvrtak, 18 Srpanj 2019 11:19)
Ljetna muzejska avantura u Gradskom muzeju Vukovar

Gradski muzej Vukovar u vrijeme ljetnih praznika organizira edukativno-pedagoške radionice/igraonice naziva Ljetna muzejska avantura.

(Četvrtak, 18 Srpanj 2019 09:35)
Gabrijela Žalac izgubila položaj ministrice, a Vinkovčanin Mario Banožić trebao bi postati novi ministar državne uprave

U rekonstrukciji Vlade položaj ministrice izgubila je dosadašnja ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Vinkovčanka Gabrijela Žalac, ali po svemu sudeći, niti obnovljeni saziv Vlade Andreja Plenkovića neće proći bez Vinkovčana jer je za položaj ministra državne imovine predložen Mario Banožić (1979.), dosadašnji pročelnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

(Četvrtak, 18 Srpanj 2019 09:31)

Javni poziv hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji za iskaz interesa za sudjelovanje u Relax terapiji

U sklopu provedbe projekta „Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima – SIMPA“ Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar sa partnerom na projektu Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara objavljuje

JAVNI POZIV

hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji za iskaz interesa za sudjelovanje u Relax terapiji

 

Relax terapija će se organizirati kroz radionice psihosocijalne pomoći u svrhu osnaživanja i socijalnog uključivanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Pri prijavi je potrebno priložiti:

Za hrvatske branitelje/stradalnike Domovinskog rata:

-   potvrda o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata (koju izdaje: Ministarstvo obrane, odnosno Ministarstvo unutarnjih poslova) ili

-   rješenje o statusu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata (izdaje: Nadležni ured državne uprave u županiji odnosno nadležno upravno tijelo Grada Zagreba) ili

- potvrda o statusu člana obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata odnosno nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata (izdaje: Nadležni ured državne uprave u županiji odnosno nadležno upravno tijelo Grada Zagreba).

Za članove obitelji hrvatskog branitelja/stradalnika Domovinskog rata: Dijete/roditelj hrvatskog branitelja/stradalnika Domovinskog rata:

-  Preslika osobne iskaznice s vidljivim OIB-om/preslika drugog odgovarajućeg dokumenta na kojem je vidljiv OIB/JMBG/ djeteta ili roditelja hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata (provjera: Uvid u osobno stanje građana - elektronički zapis za dijete/roditelja hrvatskog branitelja/stradalnika Domovinskog rata – izvod iz matične knjige rođenih).

Supružnik hrvatskog branitelja/stradalnika Domovinskog rata:

-  Uvid u osobno stanje građana - elektronički zapis za hrvatskog branitelja /stradalnika Domovinskog

rata – izvod iz matične knjige vjenčanih) ili

-  Sudsko rješenje o postojanju izvanbračne zajednice

Molimo zainteresirane da se prijave najkasnije do 21.lipnja 2019. godine.

Za više informacija možete se obratiti Udruzi policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar na

telefon: 032 442 928 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radujemo se Vašem dolasku!

Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.

Za više informacija o EU fondovima posjetite: www.strukturnifondovi.hr

02 EU SOCIJALNI FOND

Pročitano 186 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Promotivni članak

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija