NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

HRV administrator

Srijeda, 12 Lipanj 2024 13:12

Mladi vukovarski dizači utega, po prvi put su se natjecali u Zadru, gdje je u organizaciji novoosnovanog DK "Zadar" održano Prvenstvo Hrvatske za uzrast U20.

Gotovo svi natjecatelji Kluba dizača utega "Vukovar" su starosti do 20 godina i mlađi, te su se s pravom očekivale dobre vijesti sa ovog natjecanja "po mjeri" naših mladih "dizalica".

Svoju vrijednost su pokazali na sportskom podiju, osvojivši ukupno 31 odličje i od toga 18 zlata, 8 srebra i 5 bronci.

Prvaci Hrvatske su sa osvojena po 3 zlata (trzaj, izbačaj i biatlon), Mia Štefanek do 45 kg., Dunja Kapidžić do 81 kg. , Stefan Macut do 61 kg., Saša Turukalo do 67 kg., Nikola Todorović do 81 i David Todorović do 102 kg. Stepenicu niže na pobjedničkom postolju sa po 3 osvojena "srebra" su Tanja Turukalo do 71 kg. i Maja Kell do 76 kg., 2 srebra i 1 broncu osvojila je Nataša Dermiček do 59 kg. , dok su 3 bronce pripale Mandi Braje do 71 kg. a Elena Štefanet je osvojila 1 broncu i dva četvrta mjesta. Bez osvojenih odličja su ostali Minja Turukalo do 55 kg. koji je bio četvrti i Bruno Prokop do 81 kg. plasiravši se na šesto mjesto.Dizači utega

Nakon ovih pojedinačnih uspjeha, nije bilo sumnje, da će i od četiri ponuđena pehara na osvajanje , većina završiti u Vukovaru a pripali su ovogodišnjim ekipnim prvacima Hrvatske u ženskoj i muškoj konkurenciji za uzrast U20 ekipama KDU "Vukovar". Treći pehar je osvojio Nikola Todorović kao apsolutno najuspješniji natjecatelj, dok je četvrti pripao Chiari Reljac iz Dražica kao apsolutno najboljoj natjecateljici.

Utorak, 17 Listopad 2023 12:51

S natjecanjem su krenuli i košarkaši Borova. S mladom ekipom došli su do prvih bodova i to u gostima kod Požege. Borovo nije najbolje ušlo u utakmicu izgubili su prvu četvrtinu 24:16 a drugu 12:11. Nakon odmora Borovo je igralo bolje te je treća četvrtina dobivena 30:22 a četvrta 22:17 što je bilo dovoljno za prve gostujuće bodove. Strijelci za Borovo bili su: Jovan Đuričić 23, Dino Ragač 16, Aleksandar Vuković 14, Mihajlo Ostojić 13, Mihajlo Pantelić 7, Ivan Vidović 6, David Boban 0, 0, Dragan Vojnović 0, Ivan Kukuljica 0, Bruno Tokić 0. Kod domaćeg sastava najefikasniji je bio Tin Grujić s 22 pogotka.

Poredak:

1. Županja 2

2. Đakovo 2

3. Vrijednosnice Osijek 2

4. Gardun 2

5. Borovo 2

6. Požega 1

7. KA Osijek 1

8. Vinkovci 1

9. Brod 1

10. Vladislavci 1

11. Belišće 0

Raspored 2. kola: Osijek – Đakovo, Vladislavci – Gardun, Belišće – Županja, Borovo – Vrijednosnice Osijek, Brod – Požega.

Srijeda, 06 Srpanj 2022 12:35

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 1. lipnja 2022. godine je započela s provedbom dva projekta. Ministarstvo pravosuđa i uprave financira projekt „Besplatna pravna pomoć - jednakost svima i pristup pravdi 2022.“, a Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva: ''Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici'', projekt „(RE)aktivacija starijih osoba!''

Opći cilj projekta „Besplatna pravna pomoć - jednakost svima i pristup pravdi 2022.“ je osigurati građanima zakonom zajamčena prava na primarnu besplatnu pravnu pomoć, djelotvornu pravnu zaštitu, pristup pravdi i pružiti sveobuhvatnu podršku najosjetljivijim društvenim skupinama sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći.

Najzastupljeniji tip aktivnosti na ovom projektu je pružanje besplatne pravne pomoći osjetljivim društvenim skupinama Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i to kroz neposredan rad s korisnicima u uredima u Vukovaru i Osijeku te na terenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji ( Borovo, Vinkovci, Županja) i Osječko-baranjskoj županiji (Đakovo, Belišće, Bijelo Brdo). Sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći udruga pruža:

  • opću pravnu informaciju

  • pravni savjet

  • sastavljanje podnesaka pred javnopravnim tijelima, Europskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama u skladu s međunarodnim ugovorima i pravilima o radu tih tijela

  • zastupanje u postupcima pred javnopravnim tijelima

  • pravna pomoć u izvan sudskom mirnom rješenju spora

Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava i Udrugom žena Vukovar. Osim aktivnosti direktnog pružanja primarne pravne pomoći dodatne aktivnosti bit će regrutacija, selekcija, edukacija i aktivno uključivanje volontera. Volonteri će zajedno s djelatnicima Udruge za podršku žrtvama i svjedocima informirati javnost i građane o mogućnostima korištenja usluga primarnog pravnog savjetovanja. Specijalizirana edukacija na kojoj će sudjelovati zaposlenici i volonteri. Dodatne aktivnosti su i organiziranje dvije „Karavane“, od kojih će jedna biti organizirana u Vukovarsko-srijemskoj, a druga u Osječko-baranjskoj županiji te će biti posjećena mjesta: Negoslavci, Orolik, Banovci, Ilača, Nijemci u Vukovarsko-srijemskoj županiji i mjesta: Belišće, Đakovo, Valpovo, Vuka, Beketinci Široko polje, Semeljci, Šodolovci, Habjanovci u Osječko-baranjskoj županiji. Održat će se dvije Javne akcije u Vukovaru i Osijeku. Također dodatna aktivnost je umrežavanje, suradnja, posjeta i motivacijski sastanci s partnerskim organizacijama i predstavnicima lokalne vlasti i javnopravnim tijela. Zagovaranje osvještavanje za rasprostranjeniju pravnu podršku građanima i pravne propise kojima se pobliže reguliraju prava žrtvi i svjedoka kao i tražitelja pravne pomoći. Suradnja s lokalnim i nacionalnim institucijama te umrežavanje. Kroz cijelo vrijeme provedbe projekta promovirat će se institut besplatne pravne pomoći u medijima te će poslije održanih aktivnosti sudionici aktivnosti popuniti evaluacijske listiće. Projekt završava 31. prosinca 2022. godine.

Također je 1. lipnja 2022. godine počela provedba treće i posljednje godine projekta ''(RE)aktivacija starijih osoba!''. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva: ''Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici''.

Provodi se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Domom za starije osobe Primum.

Opći cilj projekta je Širenje socijalnih usluga u zajednici osobama starije životne dobi s ciljem podrške deinstitucionalizacije i aktivnom uključivanju starijih osoba u društvo kroz usluge i inovativne modele uključivanja. Projekt završava 31. svibnja 2023. godine

Vrste usluga i aktivnosti koje će se provoditi do 31.svibnja 2023. godine su: Pravna i psihološka pomoć i podrška osobama starije životne dobi, javno zagovaračke aktivnosti, okrugli stol, promocije te tisak edukativnog materijala, inovativni pristup socijalnom uključivanju osoba starije životne dobi koristeći moderne tehnologije-Mobilna halo pomoć u kući, uključivanje mladih kroz volonterski program u rad s osobama starije životne dobi, jačanje mreže s pružateljima socijalnih usluga u zajednici kroz partnerstava i mrežu podrške i suradnje i evaluacija projekta.

Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 17:57

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

- U Sotinu održani memorijalni turniri u boćanju i nogometu

-odigrane su utakmice redovitih kola nogometnih liga

-RK Ivan u finalu bolji od PPD Zagreb

Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 18:03

Prvenstva u nogometnim ligama bliže se kraju. Tako je u Hrvatskoj telekom prvoj ligi odigrano pretposljednje kolo, a u posljednjem rješavat će se pitanje trećeg i posljednjeg mjesta.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija